Pátek , 29. 03. 2024

Taťána

Jemný dezert hotový za 10 minut? Vyzkoušejte piškot se sezónním ovocem

Piškot jako dezert? Ano! Tajemstvím nadýchaného a lehounkého piškotového těsta je šlehačka, kterou stačí najemno vyšlehat a přidat rovnou do těsta. Piškot tak bude jemný a nadýchaný, není třeba jej plnit krémem nebo přílišně zdobit.
piškot
Využijte ovoce, které máte zrovna po ruce, a pak můžete tento piškot péct třeba každý den.

K takovému dezertu už vám postačí jen přidat sezónní ovoce, v letním období jahody ze zahrádky, případně třešně nebo meruňky. Uvidíte, jak rychle zmizí piškot ze stolu. A péct jej můžete každý den, však také příprava tohoto úžasného dezertu netrvá déle než 10 minut.

Různé varianty, vždy báječná chuť

U tohoto lehkého a nadýchaného dezertu se fantazii meze nekladou, snese totiž různé varianty se sezónním ovocem, zmrzlinou nebo kompoty, ale i pudinky. Vhodné ovoce je červený nebo černý rybíz, nicméně dobře chutná také angrešt, josta, maliny nebo ostružiny. Při nadbytku meruněk lze podávat s domácím čerstvým kompotem. Výborná je také kombinace piškotu, svařeného ovoce a vanilkové nebo smetanové zmrzliny. Dozdobit můžete šlehačkou či strouhanou hořkou čokoládou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Upečte si domácí cukrářské piškoty z listového těsta

Připravte si rychlý pudinkový dort s piškotovým základem

Jemný piškot

porce
g / porce
Ingredience:
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • 150
    150
    g
    cukru krystal
  • 200
    200
    g
    hladké prosáté mouky
  • 1
    1
    balení
    kypřicího prášku
  • 200
    200
    ml
    smetany ke šlehání (min. 30%)
  • 200
    200
    g
    sezónního ovoce
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Připravte si hlubokou mísu, rozklepněte vejce a vyšlehejte je spolu s cukrem do hladké pěny. Přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Ručně vše vmíchejte do těsta.

  2. Ze smetany vyšlehejte tuhou šlehačku. Tu jemně vmíchejte do připraveného těsta v míse.

  3. Těsto nalijte do formy o průměru cca 22 cm, kterou vymažte tukem a vysypejte moukou nebo vyložte pečicím papírem.

  4. Ozdobte piškot jahodami nebo jiným ovocem, které máte zrovna po ruce. Vložte do předehřáté trouby na 180° a pečte přibližně 35 minut. Těsto musí být krásně propečené, okraje do růžova. Před podáváním dozdobte čerstvými jahodami a pocukrujte moučkovým cukrem.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
10 minut + 35 minut pečení délka vaření
jednoduché recept
10 minut + 35 minut pečení délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek