Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Jahodové poháry, které ochladí v parných letních dnech

Jahody jsou synonymem začátku léta, kdy je celé to omamné období plné dovolenkových dní teprve před námi. Všechna letní dobrodružství jsou ještě zahalena tajemstvím a teprve na nás čekají. S tímto osvěžujícím dezertem si můžete tento kouzelný čas naplněný vůní svobody prodloužit a skutečně si ho vychutnat.
jahodové poháry
ilustrační obrázek

Jahodové poháry si připravíte během chvilky, a to z čerstvého, mraženého, případně kompotovaného ovoce. Na dny plné slunce si tak můžete zavzpomínat i během podzimních plískanic, které teď tedy zatím ještě nehrozí.

TIP: Jahody samozřejmě můžete obměnit i jiným ovocem podle svého výběru a momentální chuti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Banány, jahody, kiwi a kokos: dezert s puncem exotiky

Ta nejlepší domácí jahodová zmrzlina, kterou ochutnáte

Jahodové poháry

porce
g / porce
Ingredience
  • 300
    300
    g
    mražených jahod
  • 3
    3
    lžíce
    medu
  • 1
    1
    vanička
    jahodového tvarohu
  • 500
    500
    ml
    plnotučného mléka
  • 4
    4
    lžíce
    kukuřičného škrobu
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    sáček
    piškotů

Postup:

  1. Mléko smícháme metličkou v míse s kukuřičným škrobem, aby se nám během vaření ve směsi neudělaly hrudky. Přelijeme do středního hrnce a přidáme postupně med a vanilkový cukr.

  2. Na slabém plameni neustále mícháme, dokud směs nezačne houstnout. Jakmile konzistencí připomíná pudink, hrnec odstavíme a necháme trochu zchladnout.

  3. Mezitím necháme jahody trochu rozmrznout, stačí patnáct minut. Následně je v mixéru smícháme s jahodovým tvarohem dokud nevznikne hladká směs.

  4. Do jahodového krému přidáme uvařenou hmotu a pečlivě vše promícháme. Můžeme i na nejnižší stupeň promixovat, aby se vše dobře promísilo.

  5. Vzniklý krém vrstvíme do dezertních skleniček na střídačku s piškoty. Zakončujeme vrstvou krému, který dozdobíme čerstvými jahodami, případně pokud máme, můžeme přidat i snítku máty.

  6. Jahodové poháry dáme ještě alespoň na 30 minut vychladit do lednice.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek