Neděle , 15. 09. 2024

Jolana

Naše krémové řezy s kokosem jsou lepší než Raffaello

Potravinářské firmy vědí, jak na nás. Platí to i o lahodné bonboniéře Raffaello, souhra jejích chutí se blíží dokonalosti. A přesto existuje způsob, jak skoro dokonalé Raffaello dovést k dokonalosti úplné. S našimi kokosovo-ořechovými řezy to svede každý. Nepotřebujete žádné speciální cukrářské vybavení, a dokonce ani neobvyklé suroviny. A navíc se při přípravě tohoto zákusku nijak nepředřete, za chvilku bude hotovo.
krémové řezy s kokosem
Připravte si vynikající krémové řezy s kokosem. (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Ingredience na krémové řezy s kokosem

Na těsto na krémové řezy s kokosem budete potřebovat:

  • 5 vaječných bílků
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 150 g cukru krystal
  • 25 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

Při přípravě ořechového těsta se neobejdete bez:

  • 5 vaječných bílků
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 150 cukru krystal
  • 40 g holandského kakaa
  • 25 g hladké mouky
  • 1 prášku do pečiva

Na pudinková krém si připravte:

  • 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 1 l plnotučného mléka
  • 250 g másla
  • 150 g mascarpone
  • 150 g moučkového cukru
  • 10 vaječných žloutků
  • 1 vanilkový cukr

A nakonec na dozdobení se nejlépe hodí čokoládové šupiny.

Příprava

Z pěti bílků na kokosové těsto a cukru vyšlehejte hustý sníh. Postupně přidávejte kokos a hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jakmile vznikne stejnoměrná hmota, přelijte ji na plech vyložený pečicím papírem. Těsto dejte péct na přibližně 15 minut při teplotě 180 °C.

Stejným způsobem připravíme i druhé těsto. Vyšlehejte bílky s cukrem na hustý sníh a postupně do nich přidávejte ořechy, kakao a hladkou mouku s práškem do pečiva. Když je těsto hotové, také ho přelijte na plech s pečicím papírem. I toto těsto pečte po dobu 15 minut při teplotě 180 °C. Po upečení nechte obě těsta vychladnout na pokojovou teplotu.

Z mléka, cukru a pudinků uvařte pudink tak, jak je uvedeno na obalu. Kromě obyčejného cukru do něj přidejte i vanilkový cukr. Krátce předtím, než by byl pudink hotový, do něj přimíchejte všechny žloutku a nechte jej na plotně, dokud se žloutky nerozmíchají. Pak krém z plotny odstavte, nechte minutu nebo dvě chladnout a postupně do něj přimíchejte mascarpone a máslo. Krém rozmíchejte do hladka.

Základem tohoto zákusku je kokosové těsto. To potřete polovinou krému, přiklopte ořechové těsto a na něj naneste v rovnoměrné vrstvě zbytek krému. Zákusek posypte čokoládovými šupinami a dejte do lednice, aby krém pořádně zatuhl. Dezert podávejte chlazený. Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Kokosový koláč zvládne každá správná hospodyňka během chvíle. Po upečení se po něm jenom zapráší

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Dokonalá bábovka, která chutná jako Raffaello. Upečte si skvělou dobrotu

Domácí Raffaello řezy: dezert jako od mistra cukrář

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek