Sobota , 27. 07. 2024

Věroslav

Domácí Raffaello řezy: dezert jako od mistra cukráře

Vzpomínáte, kdy jste poprvé ochutnali Raffaello? Lahodnou a křehoučkou kuličku, která se rozplývá na jazyku a dává postupně vyniknout jednotlivým chuťovým tónům? Dnes pro vás máme speciální recept na Raffaello řezy, které si se známou pochutinou v ničem nezadají. Chutnají, jako kdyby je upekl sám mistr cukrář.
raffaello řezy
Milujete Raffaello? (zdroj foto: receptty.cz)

Ingredience na Raffaello řezy

Na korpus na Raffaello řezy budete potřebovat:

  • 5 bílků
  • 7 polévkových lžic cukru
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 150 g kokosu
  • 1 kypřící práček

Na krém si připravte:

  • 5 žloutků
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 4 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový cukr
  • 8 polévkových lžic cukru
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • kokos na posypání
  • 1 pytlíček neloupaných mandlí

Příprava

Nejprve si připravte plech na pečení, který vymažte máslem a posypte kokosem. Z bílků vyšlehejte sníh, ke kterému přidejte cukr a pokračujte ve šlehání. Ve druhé míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a přidejte kokos.

Do této směsi za stálého míchání nejprve přilejte mléko a poté přidejte také sníh s cukrem. Hotové těsto nechte pár minu odpočinout a pak ho vylijte do plechu, který jste si připravili. Korpus pečte při teplotě 180 °C po dobu asi čtvrt hodiny.

Zatímco se vám peče korpus, připravte si krém. Vaječné žloutky vyšlehejte ve středním hrnci spolu s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem. Za stálého šlehání přilejte mléko, to by mělo být o pokojové teplotě.

Celou směs dejte na mírný plamen a za stálého míchání přiveďte k varu. Pozor, ať se vám krém nepřipálí. Krém by se měl vařit asi dvě až tři minuty, pak ho nehte zchladit na pokojovou teplotu.

Do vychladlého krému vmíchejte změklé, ale ne rozpuštěné máslo, a moučkový cukr. Pak vše znovu vyšlehejte a nechte chvilku odpočinout. V této chvíli byste měli mít upečený korpus, který by už měl být také vychladlý. Pokud je tomu tak, potřete korpus krémem, v opačném případě chvilku počkejte.

Krém ozdobte mandlemi a znovu posypte kokosem. Před podáváním je dezert dobré nechat zatuhnout v ledničce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Kokosový koláč zvládne každá správná hospodyňka během chvíle. Po upečení se po něm jenom zapráší

Dokonalá bábovka, která chutná jako Raffaello. Upečte si skvělou dobrotu

Lahodný zákusek inspirovaný oblíbeným dětským dezertem Monte

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek