Známe tajemství, jak vyrobit slaďoučký univerzální krém
![univerzální krém](https://damskaliga.cz/wp-content/uploads/1970/01/univerzalni-krem.jpg)
Tenhle univerzální krém se hodí na jakýkoliv korpus, často se používá třeba na svatební dorty. Zároveň jej můžete dozdobit ovocem, želé, různými druhy cukrářských polev, ořechy, kokosem a prakticky čímkoli, co máte rádi.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Opravdu poctivý krém na domácí narozeninový dort
Lehoučcí šneci, co ukrývají sladké tajemství. Vanilkový krém
Univerzální krém
- 400400gmásla
- 150150gkondenzovaného mléka s vysokým obsahem tuku
- 100100gmoučkového cukru
- 8080gcukru krystal
- 2525mlvařící vody
- 1010mlkoňaku nebo brandy
Postup:
Máslo si v kuchyňském mixéru na vysoké obrátky vyšlehejte do pěny. Zatímco se vám máslo šlehá, v míse smíchejte oba druhy cukru a zalijte je vroucí vodou, nejlépe rovnou z rychlovarné konvice. Vody nesmí být moc, aby vznikla hustá cukrová pasta. Cukrovou pastu přilijte do másla, které se stále zpracovává v mixéru.
Za stálého šlehání přilévejte také kondenzované mléko, nejlépe tak na pětkrát. Na závěr přilejte do směsi koňak, který je dobré zahřát ve vodní lázni tak na 60 °C. Zahřívat ho v mikrovlnné troubě není vhodné. Ale když budete šikovní, podaří se vám krém tak, jak má, i s koňakem o pokojové teplotě.
Hotovou směs nechte robotem zpracovávat ještě 3-4 minuty, a pak ji rovnou napěchujte do zdobícího sáčku.
Tento univerzální krém byste měli rovnou zpracovat a před podáváním jej nechat alespoň hodinu zatuhnout v lednici. Budete-li jej zdobit čokoládovou nebo jinou polevou, nedělejte to dříve, než krém v lednici zatuhne. Jinak by se vám rozpadl.