Čtvrtek , 18. 04. 2024

Valérie

Perfektní nepečený dvoubarevný dort s bohatou polevou

Blíží se narozeniny někoho z vašich blízkých? Pak čtete správný recept. Dnes pro vás máme narozeninový dort, který může směle konkurovat těm od profesionálních cukrářů. Navíc se s ním nemusíte péct a hotový bude, než se vám začnou sbíhat sliny.
dvoubarevný dort
Málo práce, hodně chuti. (foto: 123RF)

V první řadě se připravte, že na náš nepečený dvoubarevný dort potřebujete hodně smetany ke šlehání. Něco se tedy našleháte, ale zase vás nečeká žádné pečení. Dezert připravíte velmi jednoduše a výsledku to neubírá na lahodnosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený Oreo dezert s tvarohovým krémem a třešněmi, který stojí za hřích

Nepečený čokoládový cheesecake ze 4 surovin

 

 

 

 

Ingredience na dvoubarevný nepečený dort

porce
g / porce
Těsto:
  • 200
    200
    g
    čokoládových sušenek (např. Bebe)
  • 50
    50
    g
    másla
  • 25
    25
    ml
    smetany ke šlehání
Krém:
  • 375
    375
    ml
    smetany ke šlehání
  • 300
    300
    ml
    kondenzovaného mléka
  • 25
    25
    g
    holandského kakaa
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru
Poleva:
  • 100
    100
    g
    čokolády na vaření
  • 100
    100
    ml
    smetany ke šlehání
  • 50
    50
    g
    moučkového cukru
  • 1
    1
    balení
    vanilkového cukru

Postup:

  1. Sušenky nadrťte na prášek. Máslo rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a spolu se smetanou ho přilijte do nadrcených sušenek. Ze směsi uhněťte lepivou pastu, kterou napěchujte do formy na pečení vyložené pečicím papírem. Upěchujte ji opravdu důkladně, a pak ji dejte do lednice, aby korpus zatuhnul, než na něj přijde krém.

  2. Šlehačku vyšlehejte, přendejte ji do kuchyňského robota, zapněte ho na pomalé obrátky a postupně do ní přilévejte kondenzované mléko. Hotový a zpracovaný krém si rozdělte na dvě stejné poloviny. Do jedné z nich v kuchyňském robotu zapracujte kakao, do druhé obě balení vanilkového cukru.

  3. Obě dvě části krému napěchujte do cukrářských pytlíků. Díky tomu s nimi můžete vytvářet různé vzory, například kakaovou mřížku na vanilkovém podkladu. Krém naneste na korpus libovolným způsobem a formu vraťte do lednice.

  4. Nyní je čas připravit polevu. Čokoládu si nalámejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády postupně rozmíchejte moučkový cukr, vanilkový cukr, a nakonec i smetanu. Čokoládovou polevou dozdobte dvoubarevný dort a dejte ho znovu do lednice. Před servírováním by měl být v lednici alespoň dvě hodiny. Podávejte dozdobený čerstvou šlehačkou.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
střední recept
střední recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek