Úterý , 10. 12. 2024

Julie

Spirálky z tvarohového těsta připravené bez kynutí

Tvarohové spirálky jsou takové „jednohubky“ ke kávě. Tak se nechte pozvat a zlákat k ochutnávce – budou se vám líbit, vypadají totiž jako malí šneci.
spirálky
Tvarohové spirálky si zamilujete.

Dobroty z kynutého těsta jsou sice nadýchané a skvěle chutnají, ale jejich příprava zabere spoustu času. Navíc si na nich nepochutnáte moc dlouho, protože těsto rychle ztrácí dobrou kondici. V dnešním receptu najdete famózní pečené spirálky z tvarohového těsta, které představují výhru naprosto ve všech ohledech. Jsou rychle připravené, s těstem se dobře pracuje a zákusky zůstanou lahodné i několik dní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Lehký meruňkový koláč s tvarohovým krémem. Jeden plech nestačí!

Tvarohový koláč s ovocem, bleskurychle hotový

Tvarohové spirálky

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    vanička
    polotučného tvarohu
  • 100
    100
    g
    hladké pšeničné mouky
  • 100
    100
    g
    jemně mleté špaldové mouky
  • 45
    45
    g
    másla
  • 50
    50
    ml
    slunečnicového oleje
  • 1
    1
    polovina sáčku
    kypřicího prášku
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 1
    1
    lžička
    skořice
  • 1
    1
    ks
    vejce
  • 1
    1
    hrst
    rozinek

Postup:

  1. Do větší misky si připravíme tvaroh, který smícháme s olejem a 1 sáčkem vanilkového cukru. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě nebo vložíme na chvíli do mikrovlnky. Poté ho přidáme k tvarohu. Směs prošleháme mixérem.

  2. Obě mouky si prosejeme a promícháme je s práškem do pečiva a špetkou soli. Přisypeme do misky k tvarohové směsi a ručně vypracujeme vláčné poddajné těsto. Pokud by se těsto příliš lepilo, přisypeme ještě trochu mouky.

  3. Těsto ručně vyválíme do válečku. Tloušťkou by měl být tak akorát do ruky. Nakrájíme ho na kolečka asi 1 až 1,5 cm široká. Každé kolečko přejedeme několikrát válečkem tak, aby z něj vznikla placka – pozor, nedělejte ji příliš tenkou.

  4. V menší mističce si smícháme skořici s druhým sáčkem vanilkového cukru. Na jednu stranu placky z těsta nasypeme trochu cukru se skořicí a přidáme několik rozinek. Na druhé polovině uděláme několik vodorovných zářezů. Kolečko srolujeme od náplně, přes zářezy. Nyní od jednoho konce stočíme těsto do spirály. Díky zářezům se vytvoří na „hřbetu“ spirály vzor. Takto vytvořené spirály pokládáme na plech, vyložený pečicím papírem.

  5. Vejce si prošleháme v misce vidličkou a všechny spirálky s ním potřeme. Pečeme dozlatova v troubě asi 15 až 20 minut při 170°C.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
střední recept
střední recept

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek