Pondělí , 15. 08. 2022

Hana

Veselé karbanátky s čepičkou si určitě zamilujete

Vaření by měla být zábava, zejména když vaříte pro děti. A dnes pro vás máme jeden takový veselý recept na karbanátky „s čepičkou“ ze sýrové směsi. Ta se během pečení hezky rozteče a vytvoří chutnou a křupavou krustu. A pokud budete tento pokrm připravovat pro dospělé, můžete přidat i ostřejší koření a nahradit plnotučnou hořčici kremžskou. Karbanátky pak dostanou ten správný šmrnc.
karbanátky
Zkuste tyto karbanátky jinak. (foto: receptty.cz)

Ingredience na veselé karbanátky

Na karbanátky, respektive rodinnou večeři pro čtyři hladové krky si nachystejte:

  • 700 g směsi mletých mas (hovězího a vepřového)
  • 300 g vašeho oblíbeného strouhaného tvrdého sýru (eidam, gouda nebo třeba čedar)
  • 75 ml majonézy
  • 50 ml kremžské nebo plnotučné hořčice
  • 2 vejce
  • 3 rajčata nebo vaničku cherry rajčátek
  • 1-2 stroužky česneku
  • Polovinu cibule
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Další koření a bylinky dle chuti

Příprava

Olej si na rozehřejte na pánvi, zpěňte si na něm najemno nakrájenou cibulku a pak k ní přidejte prosolené a opepřené maso. Do masové směsi také protřete česnek a dobře ji promíchejte. Přidat můžete i další vaše oblíbené koření. Masovou směs občas promíchejte a na mírném plamenu ji duste pod pokličkou 10-15 minut, podle velikosti pánve.

V mezičase si dejte vařit vejce natvrdo a nastrouhejte si sýr, pokud jej máte vcelku. Podušené maso odstavte z plotny a nastrouhejte do něj uvařená vejce a směs dobře promíchejte. Rajčata si nakrájejte nadrobno a smíchejte je s majonézou, hořčicí a strouhaným sýrem tak, aby vznikla hutná pasta. Můžete přidat i čerstvé bylinky.

Z masové směsi vytvarujte karbanátky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Na každý karbanátek přijde čepička ze sýrové směsi. Karbanátky dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Hotové budou zhruba za půl hodiny, podle velikosti a typu využitého sýru. Podávejte se zeleninovou oblohou a s bramborami, hranolky nebo bramborovou kaší. Nechte si chutnat!

  • Polovinu cibule
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Další koření a bylinky dle chuti

Příprava

Olej si na rozehřejte na pánvi, zpěňte si na něm najemno nakrájenou cibulku a pak k ní přidejte prosolené a opepřené maso. Do masové směsi také protřete česnek a dobře ji promíchejte. Přidat můžete i další vaše oblíbené koření. Masovou směs občas promíchejte a na mírném plamenu ji duste pod pokličkou 10-15 minut, podle velikosti pánve.

K TÉMATULuxusní zapékané přírodní vepřové řízky se sýrem

V mezičase si dejte vařit vejce natvrdo a nastrouhejte si sýr, pokud jej máte vcelku. Podušené maso odstavte z plotny a nastrouhejte do něj uvařená vejce a směs dobře promíchejte. Rajčata si nakrájejte nadrobno a smíchejte je s majonézou, hořčicí a strouhaným sýrem tak, aby vznikla hutná pasta. Můžete přidat i čerstvé bylinky.

Z masové směsi vytvarujte karbanátky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Na každý karbanátek přijde čepička ze sýrové směsi. Karbanátky dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Hotové budou zhruba za půl hodiny, podle velikosti a typu využitého sýru. Podávejte se zeleninovou oblohou a s bramborami, hranolky nebo bramborovou kaší. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Tyto karbanátky můžete i při dietě. Jsou bez tučného masa, strouhanky a přitom skvěle chutnají

Masové placky s houbami vám zlepší sychravý den

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek