Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Slané vrtulky se třemi druhy sýra. Ideální se sklenkou vína

Připravte si nadýchané slané zobání na večer k televizi nebo posezení s přáteli. Tyto slané vrtulky vám nedají moc práce, ale výsledek bude jednoznačně stát za to.
vrtulky
ilustrační obrázek

Ne nadarmo se degustace vína často spojuje s ochutnávkou sýrů, ke sklence vína se totiž nějaké to slané zakousnutí hodí přímo perfektně. Slané vrtulky vám nahradí nezdravé brambůrky z obchodu. Upečte si tuto sýrovou „chuťovkou“ a doveďte svůj vinný večer k dokonalosti.

TIP: Balkánský sýr můžete nahradit i sýrem feta, jejich chuť je téměř k nerozeznání. Podle chuti můžete pozměnit také posypku – na slané vrtulky se dále hodí třeba sezamová semínka nebo mák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Domácí rumové kostky v kokosu. Perfektní zobání pro dospělé

Španělské tapas s pečenou zeleninou escalivada

Slané vrtulky k vínu

porce
g / porce
Ingredience:
  • 150
    150
    g
    balkánského sýra
  • 50
    50
    g
    čedaru
  • 100
    100
    g
    eidamu
  • 2
    2
    ks
    vajec L
  • 1
    1
    lžička
    prášku do pečiva
  • 320
    320
    g
    hladké celozrnné mouky
  • 100
    100
    ml
    plnotučného mléka
  • 1
    1
    lžička
    soli
  • 1
    1
    lžíce
    drceného kmínu
  • 2
    2
    lžíce
    celého kmínu

Postup:

  1. Mouku si prosejeme do větší misky. Přisypeme k ní čajovou lžičku soli, polévkovou lžíci drceného kmínu a čajovou lžičku prášku do pečiva. Všechny suché ingredience promícháme.

  2. Balkánský sýr, eidam a čedar si nastrouháme na jemném struhadle. Všechny tři druhy sýra přidáme do mísy s moukou a promísíme. Následně uděláme uprostřed směsi důlek.

  3. Do důlku rozklepneme jedno vejce a nalijeme mléko. Směs nejdříve promícháváme od středu vidličkou. Až se suché ingredience začnou lepit a těsto půjde míchat ztěžka, začneme ho propracovávat ručně.

  4. Vypracujeme tuhé, nelepivé těsto, které si rozválíme na pomoučněném vále. Nožem nebo kráječem těsto rozdělíme na asi osm centimetrů dlouhé a tři centimetry široké nudličky. Každou nudličku podržíme za jeden konec a druhým dvakrát pootočíme, aby vznikla vrtulka.

  5. Vrtulky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem. Nakonec je posypeme kmínem vcelku. Vrtulky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi deset minut dozlatova.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek