Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Lahodné Míša řezy chutnají ještě lépe než slavná zmrzlina

Zmrzlina Míša už půlstoletí neodmyslitelně patří k českému létu. Ale protože děti by si Míšu nejraději dopřávaly i v zimě, kdy se zmrzlina tolik nehodí, máme pro vás geniální recept na lahodné Míša řezy, které chutnají snad ještě lépe než originál. Tedy pokud je to vůbec možné. A máme pro vás ještě jednu dobrou zprávu. Celý recept je opravdu jednoduchý, zvládnete ho levou zadní. Navíc nepotřebujete žádné speciální ingredience.
míša řezy
Připravte si domácí Míša řezy. (zdroj foto: woman.tiscali.cz)

Ingredience na Míša řezy

Na těsto na Míša řezy si připravte tyto ingredience:

  • 6 vajec
  • 125 g moučkového cukru
  • 125 g polohrubé mouky
  • 25 ml slunečnicového oleje
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Na tvarohový krém budete potřebovat:

  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru

Na polevu si nachystejte:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 100 g másla
  • 25 ml smetany

Příprava

Rozklepněte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do hutné pěny a postupně do ní zapracujte olej, prosetou mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec si z bílků vyšlehejte sníh, který do těsta zapracujte tak.

míša řezy bílky
Vyšlehání sněhu je důležitý krok. (zdroj foto: woman.tiscali.cz)

Hotové těsto přehoďte utěrkou a nechte ho půl hodiny odpočívat. Pak ho přelijte do na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 180 °C po dobu přibližně 10 minut. Upečené těsto nechte vychladnout.

V mezičase si připravte tvarohový krém. Máslo si rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a zapracujte ho do tvarohu. Postupně přidávejte také moučkový cukr. Tvarohový krém musí být skutečně hladký a jemný, nesmí v něm být hrudky. Hotový krém natřeme na těsto a dezert dejte na hodinu do ledničky, aby krém zatuhl.

Čokoládu na polevu si rozpusťte ve vodní lázni a postupně do ní přimíchejte máslo a smetanu. Hotovou polevou zalijte tvarohový krém a zákusek dejte znovu do ledničky. Skladujte a podávejte chlazený, nejlépe přizdobený šlehačkou, nebo třeba strouhaným kokosem. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Domácí bounty řezy: dezert s chutí kokosu a exotiky

Meruňkové řezy z kompotu si zamilujete i vy. Příjemně osvěží

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek