Pátek , 26. 04. 2024

Marek

Vegetariánská kolínka se zeleninou: Pošmáknou si nejen vegetariáni

Tento recept je vhodný jak pro ty, kteří potřebují zhubnout a konzumují především lehčí pokrmy, tak i pro všechny vegetariány. Neobsahuje totiž žádné maso, ani uzeniny. Naleznete v něm mnoho blahodárné zeleniny a kopu skvělého sýra. Jídlo je skvělé i jako varianta na letní oběd, či večeři.
vegetariánská kolínka
Vegetariánskká kolínka jsou jednoduchým, rychlým a chutným receptem. (zdroj foto: woman.tiscali.cz)

Jaké suroviny potřebujete?

Vegetariánsá kolínka jsou chutná a velice snadná! Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:

  • 520 gramů těstovin (kolínka)
  • 160 gramů tvrdého sýra (eidam, čedar, nebo ementál)
  • půlku červené cibule
  • kousek řapíkatého celeru

Rovněž se neobejdete bez: jedné papriky, jednoho hrnku vařeného nebo konzervovaného hrášku, dvou kyselých nakládaných okurek. Aby byl pokrm vláčný, je potřeba si připravit i zálivku. Tu zhotovíte z těchto surovin: ½ hrnku majonézy, 2 lžic jablečného octa, 3 lžic plnotučné hořčice, čerstvého kopru, petrželky, 2,5 lžic cukru, lžičky soli, lžičky pepře.

Vegetariánská kolínka a jak je připravit?

Nejdříve uvařte ve vodě se špetkou soli kolínka do měkka, někdo rád i al dente. Těstoviny pak sceďte, nechte okapat přebytečnou vodu a vložte do hluboké mísy. Cibuli si očistěte a nakrájejte na kolečka.

Na řadu pak přijde příprava zbylé zeleniny. Řapíkatý celer, papriku i kyselé okurky si po očištění také pokrájejte na menší kousky a přidejte k uvařeným kolínkům. Všechny suroviny dobře promíchejte.

Aby bylo jídlo kompletní, je potřeba ještě připravit zálivku. V malé misce smíchejte majonézu s jablečným octem, plnotučnou hořčicí, nasekejte do směsi i čerstvé bylinka, jako je kopr a petrželka a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Pokud máte rádi pálivé, přidat lze samozřejmě i trochu chilli koření.

Těstoviny se zeleninou zakápněte zhotovenou zálivkou a vše důkladně propojte. Na závěr nezapomeňte na strouhaný sýr a konzervovaný hrášek. Vegetariánská kolínka jsou skvělým jídlem jak v teplém, tak i studeném provedení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vegetariánské recepty z jednoho hrnce. Příprava bezmasých pokrmů může být snazší než si myslíte

Zapečená cuketa se smetanou vás nadchne svou jemnou chutí

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek