Domů » Recepty » Sladká jídla » Koláč bez těsta a s pudinkem? Existuje! Je jednoduchý a vynikající
Pečení Recepty Sladká jídla

Koláč bez těsta a s pudinkem? Existuje! Je jednoduchý a vynikající

koláč bez těsta
Připravte si koláč bez těsta. Je snadný a rychlý. (zdroj foto: electropiknik.cz)
Tento recept je ideální jako občerstvení nejen pro letní večerní posezení. Je jednoduchý, rychlý a díky ovoci i lehký a osvěžující. Vyzkoušejte ho s námi a překvapte jím už dnes vaše přátele!

Suroviny pro přípravu drobenky

Pro přípravu drobenky na koláč bez těsta, která v tomto receptu prakticky nahrazuje těsto, budete potřebovat:

  • 250 g moučkového cukru
  • 600 g polohrubé mouky
  • 250 g ztuženého rostlinného tuku
  • 1 celé vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva, a
  • 1 balíček vanilkového cukru.

Ingredience pro přípravu pudinku

K přípravě pudinku budete potřebovat:

  • 2 pudinky v prášku s vanilkovou příchutí
  • 1 l mléka, a
  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru.

Vedle výše uvedených surovin si pro přípravu tohoto koláče nachystejte také jahody, samozřejmě podle možnosti a sezóny nejlépe čerstvé. Pokud dáváte přednost jinému druhu ovoce, můžete jím jahody samozřejmě nahradit. Pro pestřejší vzhled i chuť koláče můžete ovoce také kombinovat a připravit například koláč s lesními plody.

Jak na koláč bez těsta

Nejprve si ze všech vyjmenovaných ingrediencí pro přípravu pudinku připravte pudinkový krém. Počítejte s tím, že když máte pudink uvařený, je nutno co nejdříve pokračovat v přípravě koláče, protože podle receptu budete potřebovat použít pudinkový krém ještě teplý.

Zvlášť smíchejte v míse všechny suroviny potřebné k výrobě drobenky.

Plech vyložte pečicím papírem nebo případně alobalem a jeho povrch rovnoměrně pokryjte dvěma třetinami drobenkové směsi. Směs poté přelejte ještě teplým pudinkovým krémem, na který rozložte jahody, které podle jejich velikosti můžete nechat celé nebo je případně rozkrájet na poloviny. Ovoce poté posypejte zbylou třetinou drobenkové směsi.

Koláč pečte v troubě, kterou jste si předehřáli na 170 až 180 °C, a to po dobu 40 až 50 minut.

Doufáme, že budete s výsledkem vašeho snažení spokojeni a koláč si připravíte častěji.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Lahodný jahodový koláč s mascarpone

Tradiční polský jablečný koláč z tvarohového těsta. Upečte si ke kávě

David Hampl

Napište komentář

Klikněte pro napsání komentáře

Přidejte svůj názor