Čtvrtek , 18. 04. 2024

Valérie

Skvělé cuketové karbanátky se sýrem a bylinkami

Cuketa patří mezi potraviny, po nichž sahají lidé, kteří si hlídají jídelníček. Je to trochu škoda, protože z cukety můžete připravit spoustu lahodných pokrmu.
cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky můžete připravit ze směsi vepřového a hovězího masa, ale stejně tak třeba z krůtího.

Náš dnešní recept sice nepatří mezi ty nejdietnější, ale nejde ani o žádný gastronomický hřích. A to navzdory tomu, že v karbanátcích je také tučný sýr. Ten navíc můžete snadno nahradit mozzarellou nebo jiným sýrem s menším procentem tuku v sušině. Jak tedy připravit cuketové karbanátky s bylinkami a sýrem?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Strouhané brambory s cuketou. Tak snadné, a přitom tak dobré!

Rychlý, levný a zdravý oběd? Vyzkoušejte cuketové placky. Pozor, tentokrát nic pro vegetariány

Cuketové karbanátky

porce
g / porce
Ingredience:
  • 600
    600
    g
    mletého masa
  • 100
    100
    g
    tvrdého strouhaného sýru
  • 40
    40
    g
    strouhanky
  • 20
    20
    g
    dětské krupice
  • 4
    4
    ks
    vajec
  • 2
    2
    ks
    středně velké cukety
  • 1
    1
    ks
    menší cibule
  • pepř a sůl
  • tuk na smažení
  • koření nebo čerstvé bylinky

Postup:

  1. Obě cukety si oškrábejte a nahrubo nastrouhejte. Pak je prosolte, opepřete a slijte z nich přebytečnou vodu.

  2. Vejce rozklepněte, vidličkou si je našlehejte a slijte je do nastrouhané cukety. Pak přidejte mleté maso a půl lžičky soli a směs dobře rukama prohněťte. Pak přidejte pepř, bylinky a další koření a nechte směs dvacet minut odpočinout.

  3. Po dvaceti minutách do masové směsi zapracujte také nastrouhaný sýr, strouhanku, najemno nakrájenou cibuli a nakonec i krupici. Vše důkladně promněte, aby se jednotlivé ingredience a chuti propojily, a pak ze směsi vytvarujte klasické karbanátky.

  4. Na pánvi si rozpalte olej nebo sádlo a karbanátky z obou stran zprudka orestujte tak, aby se na nich vytvořila křupavá krusta. Pak je stáhněte z pánve a položte je na papírovou kuchyňskou utěrku, aby z nich okapala mastnota.

  5. Po chvilce je vyskládejte na plech na pečení a dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 20-35 minut, podle jejich velikosti a tučnosti použitého sýru.

  6. Cuketové karbanátky podávejte s domácím česnekovým nebo bylinkovým dipem. Z příloh se nejvíce hodí brambory, bramborová kaše nebo hranolky. Servírovat je můžete i se zeleninovým salátem.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek