Sobota , 03. 12. 2022

Svatoslav

Nejlepší laskonky, které jste kdy jedli

Když dojde na české dorty, laskonka patří mezi ty největší klasiky. Proto pro vás dnes máme skvělý recept na laskonky slepované kávovou náplní, které si snadno připravíte i doma. A navíc půjde o nejlepší laskonky, které jste kdy ochutnala. Nevěříte? Vyzkoušejte je a uvidíte sama!
nejlepší laskonky
Připravte si nejlepší laskonky na světě! (foto: prirodajelek.cz)

Ingredience na nejlepší laskonky

Na přibližně 20 až 25 laskonek (podle velikosti formy) budete potřebovat následující ingredience. Není jich mnoho, přesto vykouzlíte ty nejlepší laskonky.

  • 7 vaječných bílků
  • 300 g cukru krystal
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkový cukr
  • 30 g polohrubé mouky
  • Špetku soli

Kávová náplň na slepování se skládá z:

  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 75 ml vody
  • 50 ml plnotučného mléka
  • 20 g hladké mouka
  • 20 g instantní granulované kávy
  • 2 balení vanilkového cukru

Příprava

Vaječné bílky si zlehka prosolte a spolu s cukrem krystal je vyšlehejte do hutného sněhu. Pak do sněhu opatrně zapracujte moučkový cukr, najemno namleté ořechy a nakonec i mouku na zahuštění. Někdy se stane, že mouka není potřeba, jindy je třeba přidat jí mnohem víc, než kolik uvádíme ve výčtu ingrediencí.

Plech na pečení si vyložte pečicím papírem a naskládejte na něj kulaté nebo elipsovité formy. Pokud nemáte přímo formy, můžete využít podšálky nebo malé talířky. V takovém případě je třeba pečicím papírem vyložit i talířky. Do formy lžící napěchujte tenkou vrstvu těsta a dejte ho péct při teplotě 120 °C. Laskonky by se měly péct asi 20-25 minut.

Zatímco se vám laskonky pečou, připravte si náplň. Uvařte si hodně silnou instantní kávu, a dokud je horká, rozmíchejte v ní vanilkové cukry, mléko a mouku. Za stálého míchání nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak do směsi mixérem zapracujte zbývající ingredience.

Vznikne hladký a jemný krém, kterým pomocí cukrářského sáčku slepujte jednotlivé díly laskonek. Hotové laskonky dejte na hodinu do lednice, aby zatuhly. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Sladké jablečné bochánky z nekynutého těsta. Znáte je?

Nepečené banánové řezy s vanilkovým krémem

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek