Pondělí , 03. 10. 2022

Bohumil

Jednoduchá a výborná bábovka z pudinku a zakysané smetany

Receptů na bábovku existuje nepřeberné množství, každá hospodyňka by dala za svoje provedení ruku do ohně. Pokud se vaší rodině oblíbený recept přejedl a hledáte něco nového, vyzkoušejte tuto vláčnou bábovku. Uvidíte, že nebudete litovat.
bábovka z pudinku
Bábova potěší všechny mslné jazýčky. (foto: prirodajelek.cz)

Bábovka z pudinku: ingredience

Bábovka z pudinku toho nevyžaduje mnoho. Na jednu klasickou bábovkovou formu budeme potřebovat 300 g hladké mouky, 180 g cukru, 5 vajec, 180 ml oleje, 400 g zakysané smetany, 1 prášek do pečiva, 20 g holandského kakaa, 1 vanilkový pudink v prášku, 1 vanilkový cukr, 100 ml mléka, máslo a hrubou mouku na vysypání formy.

Příprava těsta krok za krokem

Předehřejeme si troubu přibližně na 180 °C v závislosti na druhu trouby. Nejprve ušleháme na vyšší otáčky v robotu nebo ručně vejce s veškerým cukrem, následně přilejeme olej se zakysanou smetanou a šleháme, dokud nevznikne pěna. Do vzniklé pěny následně přimícháme mouku, pudink a kypřicí prášek do pečiva.

Vejce si vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a zakysanou smetanu a vše promícháme do pěny. Po částech přisypáváme mouku s vanilkovým pudinkem a práškem do pečiva a důkladně rozmícháme, aby v těstě nevznikaly hrudky. Na závěr přilejeme mléko a znovu těsto důkladně promícháme.

… A pečeme!

Pokud používáme k přípravě těsta kuchyňský robot, můžeme si formu na bábovku připravit ve chvíli, kdy za nás připravuje těsto. Jestliže pracujeme raději ručně, nachystáme formu, když je těsto hotové. Důkladně ji vymažeme změklým máslem (lze použít jakýkoliv tuk, výborně funguje olej ve spreji).

Vymazanou formu vysypeme hrubou moukou, přebytek mouky oklepeme, aby bábovka neměla nežádoucí moučnou krustu. Dvě třetiny těsta nalejeme do formy, zbylou třetinu smícháme s kakaem a nalejeme na světlou vrstvu. Pro mramorový vzor můžeme použít vidličku nebo špejli, kterou tmavé těsto opatrnými tahy vmícháme do světlého.

Pečeme asi 45 minut.Pomocí špejle zjistíme, zda je těsto hotové, nebo jestli potřebuje delší pobyt v troubě. Bábovku necháme chvíli odpočinout a potom vyklopíme na mřížku, kde ji necháme vychladnout. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

K TÉMATU  Nevíte co s okurkami? Zkuste náš domácí okurkový salát

Dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rychlá hrníčková bábovka z Granka vhodná i pro začátečníky

Nejlepší bábovka, jakou jste kdy ochutnali

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek