Domů » Recepty » Lehký dezert z jablek a tvarohu zaujme chutí i jednoduchostí
Buchty Recepty

Lehký dezert z jablek a tvarohu zaujme chutí i jednoduchostí

dezert
Tento dezert si zkrátka musíte zamilovat. Důkladná porce strouhaných jablek, doplněná o nadýchaný tvarohový krém vás jistě uchvátí. (zdroj foto: plus100.cz)
Tento dezert si zkrátka musíte zamilovat. Důkladná porce strouhaných jablek, doplněná o nadýchaný tvarohový krém vás jistě uchvátí.

Ovocné zákusky jsou obecně velice lehké a vhodné na teplé letní dny. Upečte si tento dokonalý dezert z jablek a tvarohu a nebudete chtít přestat ho pojídat.

Jaké suroviny potřebujete na dezert z jablek?

Připravte si:

  • 550 gramů polohrubé mouky
  • 220 gramů změklého másla
  • jeden hrnek moučkového cukru
  • jedno vejce

Dále je zapotřebí: dvou vaječných žloutků, dvou lžic zakysané smetany, jednoho kypřícího prášku, citronové kůry, kila a půl jablek, 2 balíčky vanilkového pudinku, cukr dle chuti, 700 mililitrů mléka, 200 gramů polotučného, nebo tučného tvarohu.

Jak postupovat při přípravě jablečného dezertu

Nejprve se pusťte do výroby těsta. Do hlubší mísy si prosejte polohrubou mouku, pak přisypte i moučkový cukr, kypřící prášek a následně i změklé máslo. Můžete jej do mouky i nastrouhat. Pak rukama vypracujte hladké nelepivé těsto, rozdělte na jednu menší a větší část, zabalte do potravinové fólie a následně nechte chvíli odpočinout v lednici. Ideálně ponechejte těsto na dezert v chladničce dvě hodiny. Poté větší kus těsta vyjměte z lednice a na válu z něj vytvořte pomocí válečku tenčí plát. Ten pak vložte do pečícím papírem vystlaného plechu, propíchejte z vrchu vidličkou a dejte do trouby upéct na pět minut při 180 stupních Celsia. Mezitím si připravte jablečnou a pudinkovou náplň.

Jablka oloupejte a nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu. Přidat do nich lze i skořici, či oblíbené lískové, či vlašské ořechy. Pudink uvařte dle obvyklého způsobu v mléce a po jeho vychlazení do něj přidejte také tvaroh umíchaný s citronovou kůrou, dvěma lžícemi zakysané smetany a cukrem. Pak na vychladlý předpečený korpus rozložte nejprve jablečnou náplň a poté zalijte směsí z tvarohu a pudinku. Na řadě je menší část chlazené těsta, kterou vyjměte z lednice a na vrchní část koláče nastrouhejte, vytvoříte tak drobenku. Dejte opět zapéct, tentokrát na dvacet pět minut. Hotový dezert posypejte moučkovým cukrem a podávejte například s ledovou kávou, nebo oblíbeným čajem. Dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nepečený dezert: Tvarohové pohlazení s broskvemi

Dokonalý kávový krém – nejlepší, který jste kdy jedli!

David Hampl

Napište komentář

Klikněte pro napsání komentáře

Přidejte svůj názor