Sobota , 03. 12. 2022

Blanka

Svěží malinový dort inspirovaný chorvatskou cukrářskou tradicí

Recept na jednoduchý malinový dort, který se nepeče? Takový pravděpodobně neznáte. Máte štěstí, že jste zabrouzdali na naše stránky.
malinový dort
Nic nevystihuje chuť léta tak, jako tento malinový dort.

Původně pochází tento malinový dort z Chorvatska, ale úspěchy slaví také ve zbytku Balkánského poloostrova. Je krémový, rozplývá se na jazyku, ale hlavně je hotový raz dva. Navíc je celý, až na krém, připravovaný za studena, což především v horkých letních dnech určitě oceníte.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vynikající čokoládový koláč za méně než 30 minut

5 receptů na proteinové smoothie, které spolehlivě zažene hlad

Ingredience na malinový dort

porce
g / porce
Spodní vrstva:
  • 2
    2
    balení
    sušenek (cca 200 g)
  • 1
    1
    l
    plnotučného mléka
  • 150
    150
    g
    moučkového cukru
  • 100
    100
    g
    dětské krupice
  • 4
    4
    ks
    vaječné bílky
  • 1
    1
    balení
    vanilkového cukru
  • 300
    300
    g
    malin
Pudinková vrstva:
  • 1
    1
    l
    plnotučného mléka
  • 4
    4
    ks
    žloutky
  • 200
    200
    g
    moučkového cukru
  • 2
    2
    balení
    vanilkového pudinku
Ozdoba:
  • 250
    250
    ml
    smetany ke šlehání

Postup:

  1. Nejprve si vyšlehejte bílky spolu s vanilkovým cukrem a odložte je na chvilku stranou. Mléko na korpus dejte vařit na mírný plamen a už za studena v něm začněte rozmíchávat cukr. Chvíli předtím, než mléko začne vřít, do něj rozmíchejte také krupici a uvařte středně hustou krupicovou kaši. Do kaše přimíchejte vyšlehané bílky a hmotu následně sundejte z plotny.

  2. Na plech na pečení vyskládejte souvislou vrstvu sušenek. Pokud máte velmi tenké nebo lámavé sušenky, klidně udělejte dvojitou vrstvu. Chladnoucí kaši nalijte na vrstvu sušenek a dobře ji rozetřete. Do kaše následně vtlačte dobře omyté a osušené maliny. Základ dortu nechte vychladnout.

  3. Další vrstva je pudink. Vyšlehejte žloutky s cukrem a ve vzniklé pěně rozmíchejte pudink a trochu mléka, aby vznikla hustá kaše. Zbytek mléka opatrně přiveďte k varu. Když se mléko začne vařit, přilejte do něj předpřipravenou pudinkovou kaši. Za stálého míchání uvařte hustý pudink, který po odstavení z plotny rovnou přelijte na krupicovou vrstvu. Dort dejte na hodinu nebo dvě do ledničky.

  4. Vychladlý a zatuhlý malinový dort ozdobíte šlehačkou. Na vrch můžete přidat i několik čerstvých malin, pokud vám zbyly.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
chorvatská kuchyně
jednoduché recept
chorvatská kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek