Pátek , 29. 03. 2024

Taťána

Božský zákusek s příchutí vanilky a kokosu

Plánujete narozeninovou oslavu, nebo setkání s přáteli po dlouhé době? Pak vyzkoušejte hostům upéct tento božský zákusek, který snoubí lahodné chutě vanilky, kokosu i čokolády.

Díky vláčnému krému si tento zákusek zamiluje každý. S tímto receptem zkrátka oslníte.

Jaké suroviny jsou zapotřebí k přípravě těst na božský zákusek?

Nejdříve je nutné si připravit těsta, a to kokosové a kakaové. Na ty budete potřebovat:

Ingredience na kakaový korpus

  • 4 vajíčka
  • špetka soli
  • 3 lžíce krystalového cukru, 3 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce polohrubé mouky, ½ kypřícího prášku

Ingredience na kokosový korpus

  • 6 vaječných bílků
  • špetka soli
  • 2 lžic moučkového cukru, 110 gramů strouhaného kokosu
  • 2 lžíce polohrubé mouky

Jaké suroviny budete potřebovat na náplň a polevu?

Na náplň do zákusku si obstarejte: 5 vaječných žloutků, 100 gramů moučkového cukru, 4 lžíce hladké mouky, nebo škrobu, 500 mililitrů mléka, vanilkovou esenci, 200 gramů změklého másla. Polevu pak zhotovíte z těchto ingrediencí: 150 gramů hořké čokolády na vaření, 50 gramů změklého másla, 3 lžic mléka, nebo smetany.

Jaký je postup?

Nejprve je nutné si připravit těsto kokosové a kakaové. V hlubší míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, přidejte postupně špetku soli, moučkový cukr, kokos a nakonec mouku. Vytvořené těsto pak vlijte na plech vystlaný pečícím papírem. Následně se vrhněte na kakaové těsto. Vaječné žloutky si utřete s cukrem do pěny, pak přidejte špetku soli, mouku, kakao a kypřící prášek. Umíchejte hladké polotekuté těsto, tím pak přelejte to kokosové již připravené na plechu a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše. Dejte nakonec do trouby upéct na 20 minut při 170 stupních Celsia. Mezitím se věnujte přípravě krému. V rendlíku si smíchejte žloutky, cukr, mléko a mouku. Zahřívejte hmotu na mírném plamenu a vařte, než směs řádně zhoustne. Krém odstavte z plotny a nechte vychladnout. Do něj posléze zašlehejte i změklé studené máslo.

Kompletace zákusku

Upečené a vychladlé těsto na zákusek potřete žloutkovým krémem po celé jeho ploše. Na jeho vrch pak nalijte čokoládovou polevu, kterou si připravíte ve vodní lázni. Ideální je, když tento božský zákusek necháte ztuhnout do druhého dne. Propojí se tak všechny chutě a korpusy krásně zvláční. Je to skutečná lahoda. Přejeme dobrou chuť!

K TÉMATU  Bramborové "bagely" s vejci. Rychlé, levné i chutné zároveň

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dokonalý kávový krém – nejlepší, který jste kdy jedli!

Sladké pokušení, které potěší všechny milovníky krémových dezertů

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek