Domů » Recepty » Rychlý jablečný koláč, který máte za 5 minut hotový
Buchty Recepty

Rychlý jablečný koláč, který máte za 5 minut hotový

koláč
Když je chuť na něco sladkého, je skvělým řešením upéct si domácí koláč, který třeba vydrží i na další dny ke snídani. Vyzkoušejte tento báječný, a hlavně rychlý jablečný koláč! Pochutnávat si na něm můžete s šálkem dobrého čaje nebo kávy. A co je hlavní, u jeho přípravy nestrávíte mnoho času. Zabere to totiž pouze pět minut. (zdroj foto: 123rf.com)
Když je chuť na něco sladkého, je skvělým řešením upéct si domácí koláč, který třeba vydrží i na další dny ke snídani. Vyzkoušejte tento báječný, a hlavně rychlý jablečný koláč! Pochutnávat si na něm můžete s šálkem dobrého čaje nebo kávy. A co je hlavní, u jeho přípravy nestrávíte mnoho času. Zabere to totiž pouze pět minut.

Potřebné suroviny na rychlý jablečný koláč

Na tuto sladkou a jednoduchou jablečnou dobrotu budete potřebovat samozřejmě jablka, vybírejte dle chuti, nejvíce vhodná jsou ta sladší, obstarejte si dva kusy. Na jablečný koláč také opatřete následující:

  • 3 vejce
  • 110 gramů cukru krystal
  • 110 gramů rozpuštěného másla a 35 gramů změklého másla (plátky)
  • 155 gramů hladké mouky a 1 kypřící prášek

Jak si počínat dál?

Vajíčka smícháte s cukrem a vyšleháte do pěny, poté přidáte rozpuštěné máslo. Na závěr přisypete do směsi hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháte, abyste vytvořili hladké polotekuté těsto.

V hlavní roli jablka

Na řadě jsou jablka, která nejprve omyjete. Kdo nemá rád jablečnou slupku, může ji oloupat. Z jablíček poté odstraníte jádřince a nakrájíte na menší kostičky. Dno pečícího plechu vymažete máslem a vysypete moukou, nebo použijete pečící papír. Na povrch pekáče rozložíte plátky másla, které pokryjete vrstvou pokrájených jablek a posypete trochou krystalového cukru. Ovoce pak přelejete již zhotoveným těstem na koláč a dáte péct do předehřáté trouby na zhruba 25 minut, teplota by měla bát nastavena kolem 180 stupňů Celsia.

S čím jablečný koláč podávat?

Hotový koláč po vychladnutí můžete jíst buď samotný, nebo je výborný se zakysanou smetanou, nebo šlehačkou. Pokud jablka nemáte příliš v lásce, můžete použít na koláč jiné ovoce, které je vaším favoritem. Vhodné jsou například vypeckované třešně, nebo švestky, či meruňky. Fantazii se meze nekladou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Neskutečně krémové hrnkové řezy se jen rozplývají na jazyku

Pět receptů na zdravé dobroty ke sledování televize. Mlsat můžete i bez výčitek