Středa , 24. 04. 2024

Jiří

Sladké pokušení, které potěší všechny milovníky krémových dezertů

Zákusek plný lahodného krému a šlehačky, která se přímo rozplývá v ústech. Překvapte tímto dokonalým dezertem své přátele a rodinu!

Zažijte extázi chuťových buněk s tímto lahodným sladkým pokušením, které v sobě skrývá vrstvu oříšků, čokolády, mascarpone i smetany. Samé dokonalé chutě, které když se spojí, vytvoří něco báječného a nezapomenutelného. Vyzkoušejte sladké pokušení i vy.

Co budete potřebovat na sladké pokušení?

Na těsto si připravte tyto suroviny:

  • 135 gramů změklého másla
  • 240 gramů hladké mouky
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 260 gramů mletých vlašských ořechů

Na krémovou vrstvu z mascarpone pak potřebujete: 250 gramů sýru mascarpone, 200 gramů moučkového cukru, 250 mililitrů smetany ke šlehání, 2 ampule vanilkové esence. Čokoládový krém zase vyžaduje tyto ingredience: 400 mililitrů mléka, jeden čokoládový pudink v prášku, 4 lžíce cukru, 125 mililitrů smetany ke šlehání, na vanilkový krém si připravte ty samé suroviny jako na ten čokoládový, akorát změňte příchuť pudinku na vanilku. Na vrch sladkého pokušení pak přijde ještě smetanová vrstva, kterou snadno připravíte z: 250 mililitrů smetany ke šlehání, jednoho vanilkového cukru. Na povrch je vhodné nastrouhat hořkou čokoládu.

Jak postupovat při přípravě ořechového korpusu?

Do velké mísy si prosejte veškerou hladkou mouku, pak ní přidejte změklé máslo, moučkový cukr a mleté ořechy. Vše zpracujte do hladkého a celistvého těsta. K ruce si následně vezměte plech na pečení a vystelte ho pečícím papírem. Ořechové těsto na dno plechu rovnoměrně rozprostřete. Toto množství vystačí na korpus o velikosti cca 20 x 30 centimetrů. Nakonec vložte do trouby na dvacet minut a pečte při 180 stupních Celsia. Mezitím se můžete věnovat přípravě krému z mascarpone.

Jak postupovat při přípravě krému z mascarpone?

Sýr mascarpone si v malé misce vyšlehejte s moučkovým cukrem, pak do něj vmíchejte i vanilkovou esenci. Nakonec přidejte vyšlehanou smetanu a vše dobře propojte. Vznikne vám polotuhý krém. Ten na vychlazený ořechový korpus rozetřete a dejte zatím do lednice.

K TÉMATU  Malinovo-borůvkový sorbet s vodkou a proseccem

Jak postupovat při přípravě čokoládového a vanilkového krému?

Ve dvou rendlíkách přiveďte k varu 300 a 300 mililitrů mléka. Ve dvou hrnečkách pak rozpusťte čokoládový a vanilkový pudinkový prášek, použijte zbylé množství mléka (100 a 100 ml). Až se mléko začne vařit, přidejte do rendlíků příslušné pudinky a vařte do zhoustnutí. Vanilkový a čokoládový pudink pak dochuťte cukrem a dejte vychladit nejprve mimo lednici a pak i v ní. Po zhruba hodině vyjměte pudinky a zašlehejte do nich odpovídající množství šlehačky, kterou si mixérem připravíte ze smetany, tj. 125 a 125 ml. Hotové krémy pak rozprostřete střídavě na vrstvu mascarpone. Nakonec zákusek završíte pořádnou porcí a vrstvou šlehačky s cukrem a zasypete strouhanou čokoládou. Necháte vše ztuhnout v lednici a máte hotovo. Dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Babiččino rychlé a jednoduché Tiramisu

Domácí lahodné punčové řezy, které nepředčí žádné kupované

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek