Pondělí , 15. 08. 2022

Hana

Levně a netradičně: Bramborová pizza s klobásou

Kdo by neměl rád pizzu! Ale rodinná večeře v opravdu dobré pizzerii není dneska nic levného. I proto pro vás máme recept na domácí alternativu oblíbeného italského jídla.
bramborová pizza
ilustrační obrázek

Namísto těsta ze speciální pizzové mouky si vystačíte s těstem z brambor a vajec. Přesto výsledek stojí za to. Bramborová pizza, někdy se jí říká sedlácká nebo irská, je velmi variabilní. Snadno do ní zakomponujete suroviny, které zrovna máte po ruce nebo které máte u vás doma rádi. Základ by však měl zůstat stejný.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jednoduchá a rychlá domácí pizza na český způsob

Vaříme ze zbytků: Domácí chlebová pizza

Bramborová pizza

porce
g / porce
Ingredience:
  • 6
    6
    ks
    větších brambor na pyré
  • 300
    300
    g
    klobásy nebo párků
  • 150
    150
    g
    strouhaného eidamu
  • 3
    3
    ks
    vajec
  • 2
    2
    ks
    rajčat
  • 2
    2
    stroužky
    česneku
  • jarní cibulka a čerstvé bylinky dle chuti
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej na vymazání pekáče

Postup:

  1. Brambory si omyjte, očistěte a oloupejte. Vcelku je dejte vařit v prosolené vodě. Chvíli předtím, než by byly úplně uvařené, je odstavte z plotny, sceďte a ještě teplé je nahrubo nastrouhejte do větší misky.

  2. K nastrouhaným bramborám rozklepněte vejce, směs prosolte a ochuťte pepřem a dobře promíchejte, aby vzniklo lepkavé a mazlavé těsto.

  3. Pekáč nebo plech na pečení si vymažte olejem. Na dno pekáče navrstvěte asi centimetr a půl až dva silnou vrstvu bramborového těsta. Na těsto na střídačku navrstvěte na kolečka nakrájenou klobásu, kolečka rajčat a najemno nasekaný nebo utřený česnek. Nakonec pizzu zasypte jarní cibulkou a bylinkami, které máte při ruce, a strouhaným sýrem.

  4. Pekáč dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte po dobu asi 10 minut. Pak teplotu stáhněte na 180 °C a pečte ještě 5 až 10 minut.

  5. Bramborová pizza je skvělá už jen sama o sobě, ale jestliže chcete, můžete ji servírovat s kečupem nebo jiným dresinkem. Příloha není nutná, nicméně hodí se zeleninový salátek.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
jednoduché recept
česká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek