Domů » Recepty » Nepečený dezert: Tvarohové pohlazení s broskvemi
Dezerty Recepty

Nepečený dezert: Tvarohové pohlazení s broskvemi

dezert
Očekáváte vzácnou návštěvu a chcete se před ní blýsknout lahodným dezertem? Pak zvolte tuto velmi snadnou a rychlou variantu. Tvarohová roláda s broskvemi je velice lehkým zákuskem a co je hlavní, nemusíte ji péct. K jejímu zhotovení potřebujete jen pár základních ingrediencí. (zdroj foto: youi.cz)
Očekáváte vzácnou návštěvu a chcete se před ní blýsknout lahodným dezertem? Pak zvolte tuto velmi snadnou a rychlou variantu. Tvarohová roláda s broskvemi je velice lehkým zákuskem a co je hlavní, nemusíte ji péct. K jejímu zhotovení potřebujete jen pár základních ingrediencí.

Co budete potřebovat na tvarohový dezert s broskvemi?

Než se pustíte do práce, připravte si tyto ingredience:

  • 260 gramů tvarohu
  • 160 gramů zakysané smetany
  • 110 mililitrů mléka
  • 6 lžic cukru moučka

Dále budete potřebovat: 25 gramů želatiny, 20 kusů cukrářských, nebo obyčejných dětských piškotů, 3 zralé broskve, 55 gramů kakaových sušenek, 160 mililitrů mléka, 220 mililitrů smetany ke šlehání, 25 gramů hořké čokolády, 2 kusy broskví na ozdobu.

Jak postupovat při tvorbě dezertu?

Do hluboké mísy vyklopte tvaroh z vaničky, přidejte k němu zakysanou smetanu, mléko, moučkový cukr a důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny řádně propojily. Mezitím si namočte ve vodě želatinu a až nabobtná, tak ji také přidejte do tvarohového krému se smetanou. Hmotu znovu zamíchejte, díky želatině dobře zhoustne. Pokud máte formu na srnčí hřbet, vypodložte si ji potravinářskou fólií a poklaďte na její dno piškoty, namočené v mléce. Kdo nemá formu na srnčí hřbet, může použít u i hlubší zapékací misku. Na piškoty pak nalijte asi třetinu tvarohového krému a rovnoměrně po celém dnu rozprostřete. Na krém pak navrstvěte kakaové sušenky namočené v mléce, na ně dejte další třetinu krému a následně poklaďte na jeho povrch kostičky pokrájené broskve, bez slupky ideálně. Ovoce přikryjte nakonec poslední vrstvou tvarohového krému a ozdobte zbylými broskvemi. Připravený dezert nechte posléze v lednici ztuhnout do druhého dne, pakliže to ovšem vydržíte. Podávejte s čerstvě vyšlehanou šlehačkou a polité čokoládovou polevou. Přejeme vám dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejlepší pudinkový dezert, co jste kdy jedli! Vyzkoušejte jej

Klasický zákusek „obližprst“ je pro mnohé nejlepším dezertem na světě