Neděle , 02. 10. 2022

Olívie a Oliver

Neplněné buchty s rozinkami: hodně chuti a málo práce

Upéct pořádné plněné buchty je fuška. Navíc je třeba správně trefit náplň, aby se vám v troubě nepřipekla. Proto pro vás máme skvělou alternativu. Naše buchty jsou sice tvarohové, ale nikoli tvarohem plněné. Namísto toho využíváme lahodné a jemné tvarohové těsto. To může být ještě jemnější, použijete-li místo tvarohu mascarpone. Ale aby buchty nebyly příliš suché, přece jen v nich něco je. Do těsta se totiž přimíchají rozinky, které buchtám dodají ten správný šmrnc.
neplněné buchty
Upečte s buchty s rozinkami! Mňam! (foto: primarecept.net)

Ingredience na neplněné buchty

Na tyto skvělé neplněné buchty z tvarohového těsta si nachystejte:

  • 300 g plnotučného tvarohu nebo mascarpone
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 25 g rozinek
  • 25 ml plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • Špetku soli

Příprava

Vejce si rozklepněte, zlehka je prosolte a vidličkou si je rozšlehejte. Pak je přelijte do mixéru a vyšlehejte je spolu s cukrem a vanilkovým cukrem do hutné pěny. Přepněte mixér na pomalé obrátky a do směsi pomalu zapracovávejte tvaroh. Nakonec do těsta prosejte mouku s práškem do pečiva a pořádně ji zapracujte.

Jako poslední přijdou do těsta rozinky. Je lepší je zapracovávat rukama a opatrně, aby se vám nerozmačkaly nebo nepotrhaly. V takovém případě by se vám při pečení roztekly do stran. Hotové těsto nechte asi půl hodinky odstát v misce přikryté potravinářskou fólií.

Z odleželého těsta vytvarujte bochánky a naskládejte je do formy na pečení vyložené pečicím papírem tak, je so to s buchtami dělává. Aby se buchty nepřipekly, potřete každou z nich ze všech stran trochou plnotučného mléka. V mléce můžete rozmíchat špetku mleté vanilky. Buchty pečte 10-15 minut při teplotě 190 °C.

Pak je potřete mlékem, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 5 minut. Buchty servírujte ještě teplé, dozdobené šlehačkou a posypané moučkovým cukrem. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Salko buchty, které nakynou až v troubě. Žádné čekání ani složitá příprava

Jablečné buchty mohou být snazší, než si myslíte. Zvládne je doma každý

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek