Domů » Recepty » Pečení » Kakaový dezert se švestkami a vanilkovým krémem. Hotové pohlazení!
Buchty Dezerty Pečení Recepty Sladká jídla

Kakaový dezert se švestkami a vanilkovým krémem. Hotové pohlazení!

kakaový dezert
Kakaový dezert se zařadí k vašim oblíbeným! (zdroj foto: prirodajelek.cz)
Urodilo se vám na zahradě více švestek a přemýšlíte nad tím, jak je zužitkovat? Kromě nakládání do sklenic můžete vyzkoušet upéct i tento skvělý kakaový koláč, který zachutná celé vaší rodině. Je šťavnatý a obohacený o vláčný vanilkový krém. Budete jej milovat.

Potřebné suroviny k přípravě kakaového dezertu

Na přípravu korpusu si připravte:

  • 10 vajíček
  • 10 lžic krystalového cukru
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • lžičku kakaového prášku

Na vanilkový krém je zapotřebí těchto surovin: 1 balíček pudinkového prášku s příchutí vanilka, 420 mililitrů mléka, 3 lžíce krystalového cukru, 260 gramů změklého másla a 220 mililitrů moučkového cukru.

Na švestkovou náplň potřebujete také: kilo zralých a vypeckovaných švestek, 3 lžíce cukru a kávovou lžičku mleté skořice. Povrch zákusku zasypete hořkou čokoládou.

Kakaový dezert: Jak postupovat

Nejprve si připravte těsto na kakaový dezert – korpus. U vajec si rozdělte žloutky od bílků, z těch vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte pomocí metličky s cukrem do pěny, zasypte polohrubou moukou a zakomponujte i sníh z bílků.

Dvě třetiny této vzniklé hmoty pak dejte stranou a ze zbytku vytvořte kakaové těsto s dopomocí kakaového prášku. Na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou rozprostřete po celém dnu vypeckované půlky švestek (dužinou nahoru), posypte cukrem, skořicí a pokryjte ovoce rovnoměrně sněhovým těstem bez kakaa. Třetinu kakaového těsta nakonec navrstvěte na to vanilkové.

Fáze pečení, vrstvení vanilkového krému a servírování

Připravené těsto se švestkami dejte do trouby a pečte asi 25 minut při 180 stupních Celsia. Upečený koláč nechte vychladnout a pusťte se do přípravy vanilkového krému. Pudink si uvařte standardním způsobem dle návodu.

Pak jej nechte vychladnout, a nakonec do něj zakomponujte změklé máslo s cukrem. Navrstvěte na upečený korpus se švestkami, posypte strouhanou čokoládou a dejte vychladit do lednice přibližně na dvě hodiny. Podávejte s šálkem kakaa, čaje, nebo kávy. Dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Recept na nepečený dezert s banány a sušenkami

Domácí pečení pro začátečníky i pokročilé – upečte si dezert “opilá višeň”

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">

David Hampl

Napište komentář

Klikněte pro napsání komentáře

Přidejte svůj názor