Čtvrtek , 25. 04. 2024

Jiří

Nevyhazujte suché rohlíky. Upečte z nich křupavou dobrotu

Správná hospodyňka neplýtvá. Platí to o všem. Teprve vaření ze zbytků je pravé umění. Své uplatnění najde třeba i staré pečivo.
suché rohlíky
Dejte suchému pečivu s naším receptem druhou šanci.

Suché rohlíky nejsou dobré jen na strouhanku nebo houskové knedlíky, jak by vás zprvu mohlo napadnout. Mohou se stát základem chutné, levné a rychlé večeře. Stačí pár dalších surovin a za půl hodinky máte navařeno. Náš recept berte jako inspiraci, jde o velmi variabilní jídlo, u něhož můžete jednotlivé ingredience snadno měnit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Bramborový nákyp se třemi druhy sýrů

Levně a chutně: Klobásky v jogurtovém těstíčku

Rohlíkové rolky

porce
g / porce
Ingredience:
  • 4
    4
    ks
    suché rohlíky
  • 200
    200
    g
    oblíbeného tvrdého sýra
  • 150
    150
    g
    uzené šunky
  • 50
    50
    g
    másla
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • 2
    2
    stroužky
    česneku
  • 1
    1
    ks
    červená paprika
  • 1
    1
    ks
    zelená paprika
  • sladká paprika
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Suché rohlíky si rozřízněte na dvě stejné poloviny a na obou koncích odřízněte patky. Vnitřek rohlíků vytlačte pomocí rukojeti vařečky. Začněte na tenčím konci rohlíku, aby se vám nerozpadl.

  2. Sýr nastrouhejte nahrubo, přidejte k němu na kostičky nakrájenou šunku a utřený česnek. Trochu sýru si dejte stranou na posypání. Do sýrové směsi přidejte pepř a špetku soli a dobře promíchejte. Papriky nakrájejte na kostičky, smíchejte je se změklým máslem a posypte mletou paprikou.

  3. Do vydlabaných rohlíků lžičkou napěchujte sýrovou směs tak, aby uprostřed zůstala dutina. Tuto dutinku zaplňte směsí paprik s máslem.

  4. Obě vejce rozklepněte, zlehka je prosolte a našlehejte vidličkou. Plněné rohlíky namočte do vejce podobně, jako když obalujete řízky. Pak rohlíky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.

  5. Během pečení rohlíky dvakrát nebo třikrát zkontrolujte a potřete je zbytkem našlehaných vajíček. Při poslední kontrole je posypte sýrem, který se na nich krásně rozpustí. Po 15-20 minutách budou předtím suché rohlíky krásně křupavé a vláčné. Podávejte s kečupem a čerstvou zeleninou.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
35 minut délka vaření
jednoduché recept
česká kuchyně
35 minut délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek