Čtvrtek , 28. 03. 2024

Soňa

Levně a chutně: Klobásky v jogurtovém těstíčku

Nemáte čas nebo chuť chystat se s večeří, a navíc na vás kouká poloprázdná lednička? Pak zkuste tento recept na klobásky zapékané v jogurtovém těstíčku.
levně a chutně
Množství můžete upravit podle počtu stravujících. Toto jídlo bude výborné i ohřáté.

Recept je to velmi variabilní, a navíc snadno můžete použít to, co zrovna máte po ruce. Třeba párky namísto klobásy a zakysanou smetanu místo jogurtu. Jen pozor na nízkotučné jogurty, těsto z nich nedrží pohromadě a výsledek nebude lahodit ani vašemu oku, ani chuťovým pohárkům. Platí totiž, že tuky jsou nositelem chuti. Když už máte vše připravené, nic nebrání tomu, abyste pustili do vaření, levně a chutně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vyrobte si domácí klobásy, jsou zdravější a chutnější než kupované

Jogurtové mini pizzy. A před přáteli budete za hvězdu!

Klobásky v jogurtovém těstě

porce
g / porce
Ingredience:
  • 400
    400
    ml
    plnotučného bílého jogurtu
  • 400
    400
    g
    klobásy
  • 250
    250
    g
    strouhaného eidamu
  • 250
    250
    g
    hladké mouky
  • 4
    4
    ks
    vejce
  • 2
    2
    stroužky
    česneku
  • 1
    1
    ks
    menší cibule
  • 1
    1
    balení
    kypřicího prášku
  • sůl a pepř
  • tuk na vymazání formy

Postup:

  1. Vejce rozklepněte do misky, zlehka prosolte, opepřete a našlehejte je vidličkou. Do vajec následně zašlehejte také jogurt – čím tučnější, tím lépší. Jakmile vznikne stejnoměrná hmota, prosejte do těsta mouku s práškem do pečiva. Těsto znovu důkladně zpracujte, překryjte ho utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte půl hodiny odpočinout.

  2. V mezičase si můžete vymazat pekáč olejem. Klobásu si nakrájejte na kostičky, a pokud máte sýr v celku, nastrouhejte ho. Cibuli nakrájejte najemno a česnek utřete a zlehka prosolte.

  3. Po půl hodině se vraťte k těstu a zapracujte do něj všechny další ingredience tak, aby byly pokud možno stejnoměrně rozvrstvené.

  4. Hotové těsto přelijte do vymazané formy a lžící ho urovnejte tak, aby bylo všude stejně vysoké. Pekáč dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte po dobu 40-45 minut. Zda už je jídlo upečené nejlépe poznáte, když do něj bodnete špejlí. Levně a chutně se takto najedí čtyři osoby.

  5. Klobásy v těstu podávejte se zakysanou smetanou, majonézou nebo kečupem. Budou skvělé i s domácím dipem a zeleninovým salátem.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
jednoduché recept
česká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek