Úterý , 19. 03. 2024

Josef

Kakaovo-kokosové řezy zahřejí na těle i na duši

V zimě začíná kokosová sezona. Tohle tropické či subtropické ovoce u nás sice neroste, ale v českých receptech se zabydlelo už dávno. A strouhaný kokos je základem našeho dnešního zákusku.
řezy
Strouhané řezy s kakaem a jemným kokosovo tvarohovým krémem pohladí chuťové buňky. (foto: Ольга Лунгу)

Upečte si kakaovo-kokosové řezy s jemným tvarohovým krémem. Pokud je pečete jen pro dospělé, můžete do krému přidat malého panáka rumu. Zákusek tak získá větší šmrnc.

Ingredience na kakaovo-kokosové řezy

Na korpus budete potřebovat:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 50 ml zakysané smetany
  • 20 g holandského kakaa
  • 2 vaječné žloutky
  • 1 prášek do pečiva

Na tvarohový krém si nachystejte:

  • 1 kg plnotučného tvarohu
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 g moučkového cukru
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 5 vajec

Příprava

Mouku si s práškem do pečiva prosejte do kuchyňského robota, přimíchejte do ní cukr s kakaem a změklé máslo. Robota pusťte na pomalé otáčky a postupně přidejte zakysanou smetanu a oba žloutky. Těsto nechte několik minut zpracovávat, dokud nebude hladké a stejnoměrné. Těsto si rozdělte na dva díly, jeden by měl být dvakrát větší než druhý. Oba díly zabalte do potravinářské fólie a dejte je na chvíli odpočinout do lednice.

Mezitím si ze smetany vyšlehejte šlehačku, stáhněte výkon mixéru a za stálého šlehání do ní po částech zapracujte tvaroh. Za stálého míchání přidejte jedno po druhém také vejce, pak cukr a na závěr kokos s kukuřičným škrobem. Krém nechte zpracovávat mixérem alespoň deset minut, ale klidně i déle.

Plech na pečení si vyložte pečicím papírem. Na ten naneste větší díl těsta a rovnoměrně ho rozvrstvěte. Protože bylo těsto v ledničce, bude trošku tužší, ale zato bude dobře držet tvar. Na těsto opatrně naneste všechen tvarohový krém, ale tak, aby se nedotýkal stěn plechu. Nakonec krém překryjte druhou částí těsta a upěchujte. Hotový zákusek dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C, upečený bude asi za hodinu. Dobrou chuť!

K TÉMATU  Univerzální bezvaječné těsto na pizzu, těstoviny i jiné

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ořechové řezy s rumovým aroma a marmeládou pro sladký podzim

Banány, jahody, kiwi a kokos: dezert s puncem exotiky

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek