Neděle , 27. 11. 2022

Xenie

Nepečený pudinkový dezert s jahodami vám zpříjemní den

Nepečené dezerty se v posledních letech rozmáhají čím dál více. A proč vlastně ne? Stačí na ně pár ingrediencí, jsou rychle hotové a skvěle chutnají.
pudinkový
ilustrační obrázek

Nejinak je tomu i v případě dnešního dezertu, který si můžete připravit i jako rychlovku během všedního dne. Pudinkový dezert je lehký a díky jahodám osvěžující.

TIP: Jahody v receptu můžete nahradit i jiným ovocem podle sezóny. Dezert bude chutnat z čerstvého, ale i kompotovaného nebo mraženého ovoce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší pudinkový dezert, co jste kdy jedli! Vyzkoušejte jej

Připravte si rychlý pudinkový dort s piškotovým základem

Pudinkový dezert

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového pudinku
  • 1
    1
    kelímek
    jahodového jogurtu
  • 500
    500
    ml
    polotučného mléka
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    balení
    světlých Bebe sušenek
  • 250
    250
    g
    jahod

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme krém. Asi dvě třetiny mléka si nalijeme do hrnce a začneme ho společně s vanilkovým cukrem prohřívat. Ve zbytku mléka si rozmícháme pudinkový prášek. Těsně předtím, než se mléko začne vařit, do něho přidáme rozmíchaný prášek a mícháme, dokud pudink nezhoustne. Hotový pudink odložíme stranou zchladnout.

  2. Mezitím si nakrájíme jahody na plátky. Do srnčího hřbetu nebo jiné podobně velké formy začneme tyto plátky skládat. Použijeme přibližně polovinu množství.

  3. Do vlažného pudinku zamícháme jahodový jogurt a rovnoměrně ho asi polovinu navrstvíme na jahody ve formě. Na krém poté skládáme Bebe sušenky, které následně překryjeme trochou krému. Následuje vrstva ze zbylých jahod. Na ty dáme zbytek krému. Zakončujeme vrstvou Bebe sušenek, které nám po vyklopení budou tvořit spodní část dezertu. Dezert odložíme do lednice alespoň na jednu hodinu ztuhnout.

  4. Na formu poté položíme prkénko nebo tácek a dezert z formy přetočíme. Jahody tak máme nahoře a sušenky tvoří základnu. Dezert ještě můžeme zastříknout čokoládovou polevou nebo doupravit šlehačkou. Můžeme podávat.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek