Nepečený pudinkový dezert s jahodami vám zpříjemní den
Nejinak je tomu i v případě dnešního dezertu, který si můžete připravit i jako rychlovku během všedního dne. Pudinkový dezert je lehký a díky jahodám osvěžující.
TIP: Jahody v receptu můžete nahradit i jiným ovocem podle sezóny. Dezert bude chutnat z čerstvého, ale i kompotovaného nebo mraženého ovoce.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nejlepší pudinkový dezert, co jste kdy jedli! Vyzkoušejte jej
Pudinkový dezert
- 11sáčekvanilkového pudinku
- 11kelímekjahodového jogurtu
- 500500mlpolotučného mléka
- 11sáčekvanilkového cukru
- 11balenísvětlých Bebe sušenek
- 250250gjahod
Postup:
Nejdříve si připravíme krém. Asi dvě třetiny mléka si nalijeme do hrnce a začneme ho společně s vanilkovým cukrem prohřívat. Ve zbytku mléka si rozmícháme pudinkový prášek. Těsně předtím, než se mléko začne vařit, do něho přidáme rozmíchaný prášek a mícháme, dokud pudink nezhoustne. Hotový pudink odložíme stranou zchladnout.
Mezitím si nakrájíme jahody na plátky. Do srnčího hřbetu nebo jiné podobně velké formy začneme tyto plátky skládat. Použijeme přibližně polovinu množství.
Do vlažného pudinku zamícháme jahodový jogurt a rovnoměrně ho asi polovinu navrstvíme na jahody ve formě. Na krém poté skládáme Bebe sušenky, které následně překryjeme trochou krému. Následuje vrstva ze zbylých jahod. Na ty dáme zbytek krému. Zakončujeme vrstvou Bebe sušenek, které nám po vyklopení budou tvořit spodní část dezertu. Dezert odložíme do lednice alespoň na jednu hodinu ztuhnout.
Na formu poté položíme prkénko nebo tácek a dezert z formy přetočíme. Jahody tak máme nahoře a sušenky tvoří základnu. Dezert ještě můžeme zastříknout čokoládovou polevou nebo doupravit šlehačkou. Můžeme podávat.