Úterý , 07. 02. 2023

Veronika

Zasněžené perníčkové muffiny s kandovaným ovocem

Voňavé perníčkové muffiny, doplněné o kandované ovoce a lískové ořechy, vám rozhodně zachutnají. S cukrovou posypkou se sněhovými vločkami, nebo i bez ní.
perníčkové muffiny
ilustrační obrázek

Období perníčků je velmi delikátní věc. I když se jedná o v podstatě první cukroví, které se na Vánoce připravuje, nikdy ho není dost. Mizí zkrátka rychlostí blesku. Pokud i vaše malé perníčky znají Štědrý den jenom z vyprávění, nasyťte hltouny domácí touto dobrotou, perníčkové muffiny alespoň na chvíli odvedou jejich pozornost. A třeba nějaký ten perníček zůstane i do Štědrého dne.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vánoční perníčky, které potěší i nejmlsnější jazýčky

Perníkové cupcakes se skořicovým krémem. Malé voňavé dortíky nejen na Vánoce

Perníčkové muffiny

porce
g / porce
Ingredience:
  • 300
    300
    g
    polohrubé mouky
  • 2
    2
    lžíce
    medu
  • 80
    80
    g
    třtinového cukru
  • 2
    2
    lžíce
    skořice
  • 2
    2
    lžíce
    perníkového koření
  • 2
    2
    lžíce
    slunečnicového oleje
  • 1
    1
    sáček
    kypřicího prášku
  • 5
    5
    lžic
    kakaa
  • 100
    100
    g
    lískových ořechů
  • 60
    60
    g
    kandovaného ovoce
  • 1
    1
    sáček
    posypky ve tvaru vloček
  • 2
    2
    vejce
  • 140
    140
    g
    moučkového cukru
  • 1
    1
    lžíce
    citronové šťávy

Postup:

  1. Polohrubou mouku prosejte do větší misky. Přimíchejte skořici, perníkové koření, kypřicí prášek a kakao.

  2. V mixéru vyšlehejte jedno celé vejce, med a třtinový cukr do pěny. Následně vmíchejte sypké suroviny, přidejte slunečnicový olej a šlehejte do hladkého těsta.

  3. V robotu si nahrubo nasekejte lískové ořechy a kandované ovoce, pokud je vámi vybraný druh ovoce na větší kousky, než preferujete v muffinech. Vařečkou obojí vmíchejte do těsta.

  4. Hotové těsto nalijte do formiček a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Hotové muffiny nechte vychladnout.

  5. Mezitím si z druhého vejce oddělte bílek od žloutku. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy vypracujte tuhou polevu. Zchladlé perníčkové muffiny ozdobte cukrovou polevou a sněhovou posypkou. Po zatuhnutí polevy můžete podávat.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek