Sobota , 20. 04. 2024

Marcela

Vánoční perníčky, které potěší i nejmlsnější jazýčky

S vánočním cukrovím je kříž. Vyrobit oku lahodící cukroví, které zároveň skvěle chutná, není nic jednoduchého. Na pečení navíc obvykle dojde až na závěr předvánočních příprav, kdy už pořádně nevíte, kde vám hlava stojí. Dřív to nejde hlavně proto, aby vám na sladké nechodily děti, zatímco se dřete, aby bylo vše perfektní. A v některých domácnostech dokonce cukroví tajně ujídá hlava rodiny.
vánoční perníčky
Vánoční perníčky jsou starou známou vánoční klasikou. (zdroj foto: ezy.cz)

Naštěstí existují i jednoduché recepty, třeba ten na naše měkké vánoční perníčky z čokolády namísto kakaa. Těsto budete mít hotové raz dva a perníčky nebudete muset slepovat ani zdobit, pokud vám na to nezbyde čas, energie, nebo dokonce obojí. Ale když budete chtít, můžete si vyhrát s barevnou cukrářskou polevou.

Co budete potřebovat na vánoční perníčky

  • 500 g hladké mouky
  • 100 ml medu
  • 3 vaječné žloutky
  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 10 g jedlé sody nebo prášek do pečiva
  • koření do perníku na dochucení
  • cukrářská poleva na dozdobení
  • sladké sypání dle chuti

Příprava vánočních perníčků

I když je samotná příprava těsta velmi jednoduchá, je lepší nechat ho den nebo dva odpočinout v ledničce. Ale pokud vás opravdu tlačí čas, obejdete se i bez toho. Čokoládu si nalámejte na malé kousky a dejte ji rozehřát do vodní lázně.

V mixéru zatím vyšlehejte žloutky s medem, pak snižte výkon mixéru a přidejte mouku, jedlou sodu nebo prášek do pečiva a perníkové koření. Nakonec do směsi přilejte rozpuštěnou čokoládu a vše pořádně rozmíchejte.

Odpočaté těsto si rozválejte a vykrájejte z něho své oblíbené tvary. Vánoční perníčky vyskládejte na plech s pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C.

Hotové budou zhruba za 10 minut, záleží na jejich velikosti, tloušťce a tvaru. Hotové perníčky můžete ještě za tepla přizdobit barevnou cukrářskou polevou a sladkým sypáním podle toho, jako to máte vy a vaše děti rády. Veselé Vánoce!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rohlíčky s punčovým krémem pro dochucení Vánoc

Netradiční vosí hnízda: Naplňte je Nutellou!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

20 minut příprava + minimálně 3 hodiny chlazení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek