Pátek , 03. 02. 2023

Blažej

Bleskově rychlé piškotové tiramisu s vanilkovým pudinkem

Tiramisu představuje jeden z nejznámějších dezertů vůbec. Tato delikatesa pochází z Itálie a volný překlad jejího názvu v podstatě znamená „rozvesel mě“. My se vás tedy dnes pokusíme rozveselit.
piškotové tiramisu
ilustrační obrázek

Jistě nám dáte za pravdu, že piškotové tiramisu umí rozjasnit den. I když díky svému složení platí za jeden z nejtučnějších dezertů, tuto svou drobnou vadu na kráse vám vynahradí delikátní chutí. Aneb jak říká Oslík ze Shreka: „Není přece nikdo, kdo by neměl rád tiramisu.”

TIP: Na přípravu tradičního italského tiramisu se používají speciální piškoty, my si ale v tomto receptu ukážeme, že je lze vcelku dobře nahradit i těmi klasickými dětskými, aniž by dezert ztratil něco na své chuti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

I tiramisu může být ještě lepší. Vyzkoušejte náš tiramisu dort

Italské okénko: Připravte si plněné koblihy bomboloni

Piškotové tiramisu

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    sáček
    dětských piškotů
  • 1
    1
    šálek
    silného espressa
  • 2
    2
    lžíce
    mandlového likéru Amaretto
  • 250
    250
    g
    mascarpone
  • 2
    2
    lžíce
    kvalitního bílého jogurtu
  • 2
    2
    sáčky
    vanilkového cukru
  • 2
    2
    lžíce
    moučkového cukru
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového pudinku
  • 500
    500
    ml
    plnotučného mléka
  • holandské kakao

Postup:

  1. Dětské piškoty si nalámeme na poloviny. Espresso smícháme s mandlovým likérem a směs nalijeme na piškoty. Dáme stranou, aby se piškoty mohly pořádně nasáknout.

  2. Z vanilkového pudinku, plnotučného mléka a jednoho sáčku vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Necháme ho vychladnout.

  3. Ve větší misce si smícháme mascarpone se dvěma lžícemi bílého jogurtu, druhým sáčkem vanilkového cukru a moučkovým cukrem. Pro lepší promísení ingrediencí použijeme mixér. Následně do směsi zašleháme zchladlý vanilkový pudink.

  4. Do mističek nebo skleniček dáme na dno nasáklé piškoty a zakryjeme je vrstvou krému. Následují opět piškoty a na ně krém. Takto pokračujeme, dokud není miska plná. Končíme vrstvou krému. Do jemného sítka si nasypeme trochu holandského kakaa, které prosejeme navrch. Aby dezert působil estetičtěji můžeme si s kakaem vyhrát a vytvořit na povrchu tiramisu vzor podle vlastní fantazie.

  5. Piškotové tiramisu odložíme alespoň na 20 minut do lednice – poté podáváme.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
italská kuchyně
jednoduché recept
italská kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek