Domů » Recepty » Kakaové bábovičky bez lepku. Tady bílou mouku nenajdete!
Kakaové bábovičky bez lepku. Tady bílou mouku nenajdete!
zdroj: labeta
Recepty

Kakaové bábovičky bez lepku. Tady bílou mouku nenajdete!

Kakaové bábovičky bez lepku jsou další variantou na sladký zákusek, který vynechává bílou mouku. Příprava je jednoduchá a pokud ráda pečete, rozhodně tento recept vyzkoušejte.

Ingredience na 6 báboviček

Těsto

  • 180 g rýžové mouky
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 80 g cukru
  • 75 ml plnotučného mléka
  • 75 ml rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez lepku
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • špetka xantanové gumy
  • špetka vanilky 

Čokoládová poleva

  • 40 g 70% čokolády
  • 80 ml 33% smetany
  • lžíce másla

Zdobení

  • lyofilizované ovoce a sušené květy

Postup

Troubu předehřejeme na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažeme olejem, aby se po upečení lépe vyklápěly. Skvělým pomocníkem je olej ve spreji. V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto a důkladně promícháme. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem až do pěny. Do té potom zašleháme olej a postupně vmícháme také mléko a sypkou směs z první mísy. Spojíme v hladké těsto, které vlijeme do báboviček. Pečeme na 160 °C po dobu 18-20 minut. Před vyklopením otestujeme špejlí, jestli jsou bábovky propečené. V hrnci ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Poté vmícháme máslo a necháme lehce vychladnout. Čokoládovou polevou polijeme bábovičky a dozdobíme sušeným ovocem a květy.

Doporučení

Množství surovin v receptu odpovídá polovině běžné bábovky. Pokud zdvojnásobíme množství všech surovin, můžeme upéct jednu velkou bábovku. Pozor však na dobu pečení, která bude tím pádem delší.

Kakaové bábovičky bez lepku. Tady bílou mouku nenajdete!
zdroj: labeta
data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">