Pátek , 02. 12. 2022

Blanka

Lahodný zákusek inspirovaný oblíbeným dětským dezertem Monte

Také se vaše děti mohou utlouct po oblíbené cukrovince Monte? Pak jim zkuste udělat radost naším dezertem, který se jím volně inspiruje. Abyste dosáhli dokonalé chuti originálu, můžete tento Monte dezert přizdobit ještě lískovými oříšky. Ale i bez oříšků stojí náš dezert za to. Navíc s ním nebudete mít mnoho práce, i když to tak na první pohled nemusí vypadat.
zákusek monte
Vyzkoušejte dezert podobající se sladkosti Monte. (zdroj foto: youi.cz)

Ingredience na zákusek Monte

Na kakaový korpus na zákusek Monte si připravte:

  • 5 vajec
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krystal
  • 50 g holandského kakaa
  • 1 balení prášku do pečiva

Při přípravě pudinkového krému se neobejdete bez:

  • 1 l plnotučného mléka
  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 1 balení vanilkového cukru

Na čokoládovou polevu budete potřebovat:

  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 200 g čokolády na vaření
  • 1 balení ztužovače do šlehačky

Příprava

Podobně jako u jiných dezertů, i v tomto případě začněte těstem. Vejce vyšlehejte s cukrem do hladké pěny. Za stálého šlehání přidejte holandské kakao a mouku s rozmíchaným práškem do pečiva. Hotové do hladka zpracované těsto přelijte na nízký plech na pečení vyložený pečicím papírem. Těsto dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotové bude přibližně za 20 minut.

Také pudinkový krém je hotový raz dva. Mléko přiveďte za stálého míchání k varu a rozmíchejte v něm cukr i s vanilkovým cukrem. Pak přidejte pudinkové prášky a uvařte pudink podle instrukcí na obalu. Hotový pudink odstavte z plotny a nechte chladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si máslo v mixéru vyšlehejte do pěny podobně, jako se to dělá s vejci.

Až bude mít pudink s máslem stejnou teplotu, smíchejte je dohromady a pokračujte v míchání, dokud nevznikne stejnoměrný hladký krém. Tímto krémem potřete vychladlý upečený korpus.

Nyní je čas na polevu. Čokoládu nalámejte na malé kousíčky a dejte ji rozpustit do vodní lázně. Zatímco se vám čokoláda rozpouští, vyšlehejte si obě smetany a přidejte k nim ztužovač. Rozpuštěnou čokoládu odstavte z plotny a přimíchejte do ní vyšlehanou smetanu. Polevu pořádně promíchejte a přelijete ji na krémovou vrstvu.

Poleva bude rychle tuhnout, ale to je dobře, protože čokoládová vrstva by měla být stejně silná jako ostatní dvě.

K TÉMATU  Falešné tiramisu chutná ještě lépe než originál

K dosažení dokonalé chuti můžete dezert dozdobit celými nebo drcenými lískovými oříšky. Před podáváním dejte dezert na několik hodin do ledničky. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Domácí Kinder Pingui řezy: poctivě a bez Éček

Dokonalá bábovka, která chutná jako Raffaello. Upečte si skvělou dobrotu

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek