Pátek , 01. 07. 2022

Jaroslava

Milujete spojení mletého masa a sýra? Pak vás recept na placky zaujme!

Receptů, které jako hlavní ingredienci využívají mleté maso, existuje celá řada. Jejich výhodou zpravidla je, že díky konzistenci mletého masa připravíte daný pokrm v krátkém čase. Jedná se nejčastěji o recepty, kdy mleté maso slouží jako náplň, například do zelných listů nebo paprikových lusků, ale také recepty, kdy je mleté maso například ve formě sekané nebo rolád plněno například vepřovou panenkou. A samozřejmě nesmíme zapomínat ani na burgery, které se v drtivé většině připravují právě z mletého masa.
recept na placky
Připravte si placky k obědu nebo k večeři. (zdroj foto: electropiknik.cz)

I tento recept na placky nabízí využití mletého masa, a to poněkud netradiční formou. Zaručí vám, že za velice krátkou dobu bude mít vaše rodina na stole výborný a netradiční oběd. 

Potřebné suroviny na recept na placky

K přípravě směsi na výrobu placiček budete potřebovat:

  • cca ½ kg mletého masa
  • 100 g taveného sýra
  • 2 celá vařená vejce
  • 1 středně velké rajče
  • 1 polévkovou lžíci zakysané smetany nebo kvalitní majonézy
  • sůl, a
  • pepř, na dochucení.

Postup přípravy placek

Mleté maso můžete použít podle své chuti, někdo dá přednost čistě hovězímu, někdo čistě vepřovému a jiný zase nedá dopustit na jejich směs. Maso můžete koupit buď u řezníka nebo v supermarketu, ale nejlepší je maso umlít doma, protože tak budete přesně znát jeho složení.

K mletému masu přidejte podle své chuti sůl a pepř. Natvrdo uvařená a vychladlá vajíčka nastrouhejte pomocí struhadla a poté do nich vmíchejte předepsané množství taveného sýra. Ke směsi vajec a sýra přidejte rajče, které jste předtím pokrájeli na menší kousky. Nakonec do směsi vmíchejte také majonézu nebo zakysanou smetanu a podle chuti také sůl a pepř.

Plech na pečení překryjte pečicím papírem a na něj ukládejte větší placky, které jste vytvarovali z mletého masa. Na každou masovou placku natřete rovněž směs z vajíček, sýra, rajčete a majonézy nebo zakysané smetany.

recept na placky
Na mleté maso nanášíme směs. (zdroj foto: electropiknik.cz)

Placky pečte v troubě, kterou jste předehřáli na 180 °C, a to po dobu 30 minut.

Placky můžete podávat samotné, jako chuťovku, nebo k nim můžete přidat i přílohu, například vařené nebo šťouchané brambory.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Oběd nebo večeře z jednoho pekáče: Fantastické masové kuličky s bramborami a zakysanou smetanou!

Zabíjačka je česká tradice vesnických masopustů. Jak vyrobit tlačenku, škvarky nebo pomazánku? Inspirujte se!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Moderní magazín pro ženy s názorem

Redakce

Právní náležitosti

Zůstaňme v kontaktu

© 2017 - 2022 damskaliga.cz

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek