Sobota , 20. 04. 2024

Rostislav

Lahodný dezert místo zmrzliny? Vyzkoušejte recept na pudinkové řezy

Máte chuť na letní dezert, který bude delikátní obdobně jako zmrzlina? Léto přeje šťavnatým dezertům, proto vyzkoušejte recept na jedinečné pudinkové řezy, které můžete ozdobit strouhanou belgickou nebo hořkou čokoládou. Děti budou nadšené, protože krém je pudinkový. Ale nepohrdnou tímto fantastickým sladkým potěšením ani dospělí, protože v použitém sirupu se snoubí rumové aroma.
pudinkové řezy
Dezerty z pudinku patří k těm nejlepším. (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Ingredience na pudinkové řezy

Co budete na pudinkové řezy potřebovat? Pro množství na jeden plech si připravte na korpus:

  • 4 vejce,
  • 60 g cukru,
  • 40 ml vody,
  • 80 g mouky,
  • 35 g kakaa,
  • 1 balení kypřícího prášku,
  • 1 čajová lžička rumové aroma.

Na sirup si přichystejte:

  • 60 ml vody,
  • 30 g cukru,
  • 1 polévkovou lžíci rumového aroma.

Na krém budete potřebovat:

  • 4 žloutky,
  • ¾ l mléka,
  • 200 g másla,
  • 2 polévkové lžíce cukru,
  • 3 balení vanilkového pudinkového prášku

Na ozdobení si připravte:

  • 250 ml smetany na šlehání (30 %),
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru,
  • 50 g hořké nebo belgické čokolády.

Příprava

Začněte přípravou korpusu. Do hluboké mísy nasypte 80 g mouky a přidejte 35 g kakaa. Přimíchejte 1 balení kypřícího prášku. Do druhé mísy dejte 4 vaječné bílky, přidejte 60 g cukru a začněte šlehat. Přilijte 40 ml vody a přidejte na závěr 4 žloutky. Přimíchejte 1 čajovou lžičku rumového aroma a mixujte, dokud nevznikne tuhý sníh.

Až bude dostatečně tuhý, přidejte do sněhu mouku a promíchejte za pomoci metličky. Připravte si formu o rozměrech 20 x 30 cm, případně jinou pečící nádobu, kterou vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Dejte péct do trouby předehřáté na 180° na 30 minut.

Během pečení si připravte sirup. Vezměte pánvičku a dejte do ní 30 g cukru, ohřívejte na mírném ohni. Přidejte 60 ml vody, promíchejte a vařte 5 až 7 minut, dokud nevznikne tužší kapalina. Sejměte z plotny, přidejte ještě 1 čajovou lžičku rumové esence, promíchejte a nechte vychladnout. Vychladlý korpus poté polijte zchladlým sirupem.

Teď si připravte krém. Uvařte vanilkový pudink dle návodu, přidejte žloutky a cukr a vymíchejte krém. Nechte vychladnout, až pak zašlehejte do krému změklé máslo.

Krém naneste na korpus politý sirupem. Na úplný závěr ušlehejte smetanu, ozdobte řezy a posypte strouhanou belgickou nebo hořkou čokoládou.

K TÉMATU  Ovocný dezert s pudinkem, který si doslova zamilujete!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pudinkové polštářky z listového těsta: snadný a chutný dezert

Kokosový dort s lázeňskými oplatkami a pudinkovým krémem

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

30 minut + chlazení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek