Sobota , 28. 01. 2023

Otýlie

Jablečné misky s karamelovou chutí a ořechovým sypáním

Vyzkoušejte ke kávě něco jiného, než jen „buchtu na plech“ nebo si ozvláštněte odpolední svačinku. Jablkové poháry můžete jíst ještě teplé, když je ale necháte zchladnout, více vyniknou jednotlivé ingredience.
jablečné misky
ilustrační obrázek

Jablka – zdravá, chutná svačina, která i když sama o sobě chutná skvěle, byla předurčena k něčemu jinému. A to konkrétně k doplnění karamelu a skořice. Jablka s těmito svými „kumpány“ umí na jazyku rozehrát naprosto mistrovskou hru, která vaše chuťové pohárky vydráždí na maximum. Připravte si tyto jablečné misky s karamelovou příchutí a ořechovo-čokoládovou posypkou, a uvidíte sami.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Skvělý karamelový krém za pár minut

Netradiční jablečný koláč s tvarohovým krémem nejen pro víkendy

Jablečné misky

porce
g / porce
Ingredience na krém:
  • 1
    1
    ks
    jablko
  • 1
    1
    sáček
    želatiny
  • 600
    600
    ml
    plnotučného mléka
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového pudinku
  • 1
    1
    sáček
    karamelového pudinku
  • 2
    2
    lžíce
    cukru krystal
Ingredience na zdobení:
  • 1
    1
    ks
    jablko
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    lžička
    skořice
  • 1
    1
    hrst
    ořechů
  • 8
    8
    čtverečků
    mléčné čokolády
  • 1
    1
    lžíce
    másla

Postup:

  1. Jablko si oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ty přendáme do stolního mixéru a zalijeme je dvěma třetinami mléka. Mixujeme, dokud není směs hladká.

  2. Směs přelijeme do hrnce a přidáme k ní krystalový cukr. Zatímco ji zahříváme, karamelový a vanilkový pudink si rozmícháme ve zbytku mléka. Těsně předtím, než se směs v hrnci začne vařit, do ní vlijeme mléko s rozmíchanými pudinky. Mícháme, dokud směs nezhoustne a nezačnou se v ní tvořit bubliny. Potom krém odstavíme a necháme zchladnout.

  3. Želatinu si připravíme podle návodu na obalu a zamícháme ji do vychladlého krému. Necháme odležet asi 5 minut, a poté rozdělíme krém do skleniček.

  4. Nyní si připravíme zdobení, které přijde na vychladlý krém. Jablko si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ty posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a přendáme na pánev s polévkovou lžící másla. Jablko promícháme s kořením a když se začne prohřívat, zakryjeme pánev na 10 minut pokličkou. Jablko tak krásně změkne a nasákne směs koření.

  5. Mezitím, co se nám jablko dusí, tak si připravíme ořechovou posypku s čokoládou. Ořechy podle vaší volby vložíme do sekáčku společně s dílky čokolády. Nasekáme nahrubo.

  6. Do skleniček na krém dáme lžíci jablečného zdobení, které posypeme nasekanými ořechy s čokoládou a jablečné misky jsou tak hotové.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek