Čtvrtek , 25. 04. 2024

Marek

Kuřecí steaky Caprese bez zapékání v troubě. Ideální nejen k obědu

Při přípravě pravého Caprese se sice neobejdete bez jejich zapékání v troubě, ale existuje i varianta, při které troubu nepotřebujete. A právě na tuto snazší a rychlejší verzi populárního italského pokrmu pro vás dnes máme recept. Nemusíte se bát, je to snazší, než se zdá. Udělejte s námi dojem na své blízké!
kuřecí steaky Caprese
Když nevíte, co k obědu, toto je skvělý tip. (zdroj foto: onatv.cz)

Ingredience na kuřecí steaky Caprese

Na porci pro čtyři osoby si na kuřecí steaky Caprese nachystejte:

  • 4 prsní kuřecí řízky
  • 150 g cherry rajčátek
  • 100 g Mozzarelly
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 25 g čerstvé bazalky
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Balsamico na dochucení

Příprava

Prsní řízky důkladně omyjte, očistěte a z obou stran zlehka prosolte a naklepejte. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a na středním plamenu na něm osmahněte prsa. Použijte opravdu olivový olej, se slunečnicovým nebo jiným přijdete o typickou chuť, která tento recept proslavila. Na orestování kuřecích steaků by měly stačit 3-4 minuty z každé strany, záleží na tloušťce masa a teplotě oleje. Při restování prsa opepřete a můžete je znovu lehce přisolit. Orestovaná prsa odložte na talíř.

Na tenké plátky nakrájený česnek osmahněte ve stejném oleji, ve kterém se restovalo maso. Plamen ale stáhněte, aby se česnek nepřipálil. Asi minutu po vložení česneku do pánve přidejte na půlky nakrájená rajčátka. Počkejte další dvě minuty a přidejte najemno nasekanou bazalku. Směs pořádně rozmíchejte a po další minutce do ní vraťte kuřecí prsa.

Rajčata navrstvěte na maso a překryjte je na plátky nakrájenou mozzarellou. V této chvíli pánev odstavte z plotny, překryjte pokličkou nebo talířem a počkejte, dokud se mozzarella nerozpustí. Obvykle stačí potkat dvě až tři minuty.

Steaky podávejte horké a přizdobené octem balsamico. Jako příloha se nejvíce hodí lehký zeleninový salát s rozpečenou bagetkou, servírovat ale můžete i opečené brambory nebo kuskus. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Svěží recept z Portugalska: maso zapékané v bramborové kaši

Rychlý a zdravý oběd: masová kapsa se žampiony

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek