Domů » Recepty » Zapečená krkovice s pivem: Výborná a rychlá večeře!
krkovice
Vyzkoušejte náš skvělý recept na pečenou krkovici. (zdroj foto: prirodajelek.cz)
Maso Recepty

Zapečená krkovice s pivem: Výborná a rychlá večeře!

Pakliže jste stoprocentní masožravci a nedokážete se bez masa představit váš život, tento recept vás uchvátí. Maso je pro náš život podstatné, dodává našemu tělu potřebné živiny a bílkoviny.

Nejdietnější maso je samozřejmě maso rybí a pak také kuřecí a krůtí, v omezené míře ale neuškodí ani to vepřové. A pokud narazíte na skvělou krkovici, můžete zkusit právě tento recept.

Jaké ingredience budete potřebovat k přípravě pokrmu?

Obstarejte si především tyto suroviny:

  • kilo vepřové krkovice v celku
  • 5 až 6 kusů brambor
  • 2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku

Dál budete potřebovat rovněž: sůl, pepř, koření dle vašich preferencí, mletou sladkou papriku, majoránku, koření vhodné na brambory a olej. Na podlití pokrmu před pečením je pak zapotřebí i černého piva (asi půl plechovky), bujonu a dvou decilitrů vody.

Jak postupovat při přípravě zapečené krkovice

Nejdříve si očistěte maso (krkovici) od přebytečného tuku a blanek. Pak ho nakrájejte na přiměřeně stejně široké plátky, okořeňte solí, pepřem a pokapejte trochou oleje. Ideální je, když maso necháte marinovat v lednici do druhého dne. Krkovice tak natáhne intenzivní chuť pepře a soli. Když máte vepřové maso namarinované, je na čase se pustit do přípravy brambor a cibule. Obojí si nakrájejte na plátky stejně široké. Brambory i cibuli samozřejmě předtím oloupejte.

krkovice
Pakliže jste stoprocentní masožravci a nedokážete se bez masa představit váš život, tento recept vás uchvátí. Maso je pro náš život podstatné, dodává našemu tělu potřebné živiny a bílkoviny. (zdroj foto: 123rf.com)

I stroužky česneku si očistěte a pokrájejte na tenké plátky. Ve svých kuchyňských zásobách pak vyberte nějakou větší zapékací mísu a tu vymažte olejem, či sádlem. Na dno mísy pak postupně vyskládejte do tvaru harmoniky plátky brambor, které jste okořenili již předtím, pak přidejte plátky cibule, a nakonec plátky vepřové marinované krkovice. Navrstvené suroviny posléze posypte plátky česneku, trochu podlijte vodou a nechte asi patnáct minut péct v troubě na 200 stupňů Celsia. Po čtvrt hodině pokrm vyjměte a podlijte vývarem z bujonu a černým pivem a zapékejte ještě dalších dvacet minut přikryté alobalem. Posledních pár minut necháte péct odkryté.

Podávání zapečené krkovice

Pokrm bude hotový, až když brambory zezlátnou a maso získá kůrku. Zapečenou krkovici lze podávat se zelným salátkem, nakládanými cibulkami, houbami, nebo chcete-li s kyselými okurkami. Zapíjet jídlo můžete ideálně zbylým černým pivem. Tento pokrm se hodí na rychlou večeři, nebo i oběd. Přejeme dobrou chuť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Podpořte zdraví svých kloubů a uvařte si skvělou domácí huspeninu!

Úžasná masová konzerva, jakou jste pravděpodobně nejedli. Vyrobte si ji doma

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">

Pin It on Pinterest