Pátek , 19. 04. 2024

Rostislav

Tiramisu palačinky jako odpolední dezert pro lepší den

Tiramisu asi nemusíme představovat. Ale možná nevíte, že název populárního dezertu by se z italštiny dal přeložit jako „udělej mi radost“. A přestože tiramisu vypadá jako luxusní zákusek, ve skutečnosti není těžké připravit si ho doma. Kdo se nebojí experimentovat, může si spolu s námi udělat radost také palačinkami s tiramisu.
tiramisu palačinky
Jsou libo tiramisu palačinky? (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Tiramisu palačinky – ingredience

Na těsto na tiramisu palačinky budete potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 450 ml mléka
  • 70 ml oleje
  • 20 ml vody
  • 35 g holandského kakaa
  • sůl

Při přípravě krému se neobejdete bez:

  • 200 g mascarpone
  • 4 lžíc moučkového cukru (a trochy na posypání)
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 300 ml silné instantní kávy
  • 20 dlouhých piškotů

Postup

Příprava je prostá. V misce nejprve smícháme vajíčka, mléko, vodu a olej. Směs se nebojte trochu přisolit. Až bude vše promíchané, začněte přisypávat mouku a kakao, nejlépe po troškách, aby se vám nedělaly hrudky. Těsto nechte chvilku odležet, mezitím si můžete nahřát pánev, na které palačinku osmažíte. Palačinky by měly být vláčné a tenké, čím tenčí, tím lépe.

S výrobou samotného tiramisu je dobré začít, až když máte všechny palačinky hotové. Nejprve smíchejte mascarpone s vanilkovým i moučkovým cukrem. Směsí potřete jednu stranu palačinek tak, aby na ní byla rovnoměrná tenká vrstva.

Piškoty postupně namáčejte do kávy. Chcete-li, aby kombinace chutí byla výraznější, můžete použít neslazenou kávu. A pokud máte raději opravdu sladké dezerty, můžete kávu přisladit, případně přidat kapku mléka. Namočené piškoty umístíme do středu palačinky, pravděpodobně budete potřebovat dva až tři na každou. Palačinky pak okolo piškotů smotáme.

Tiramisu palačinky je lepší jíst studené, dejte je tedy na pár hodin do ledničky. Před servírováním je posypte moučkovým cukrem, ale hodí se také kakao, čokoláda, skořice nebo karamel. V některých italských regionech dokonce tiramisu zdobí malinami či jiným čerstvým ovocem výrazné chuti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zapomeňte na marmeládu. Naplňte palačinky něčím netradičním. Zkuste tyto slané i sladké náplně

Babiččino rychlé a jednoduché Tiramisu

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek