Sobota , 20. 04. 2024

Marcela

Nepečený zákusek plný dobrot, ten si zamilujete!

I když doma nedisponujete pečící troubou, nevěšte hlavu. Připravit si dezert je snadné i bez ní. Postačí vám pár skvělých surovin, které ve vzájemné kombinaci způsobí lahodnou explozi chutí, která vás vynese až do nebe.

Vyzkoušejte si tento jednoduchý recept na nepečený zákusek plný dobrot a nebudete chtít přestat jej jíst.

Jaké ingredience potřebujete na nepečený zákusek?

Až vyrazíte na nákup, nezapomeňte přihodit:

  • 200 gramů švestek
  • 80 gramů vlašských ořechů
  • 80 gramů tmavé čokolády
  • 120 gramů másla

Taktéž se při přípravě tohoto lahodného zákusku neobejdete bez: 85 gramů měkkého tvarohu, 360 gramů smetany ke šlehání, 250 gramů cukru moučka, 80 gramů vanilkového cukru, 30 gramů želatiny, vody a mléka.

Jak postupovat při přípravě nepečeného zákusku

Švestky a ořechy vsypte do mixéru a rozemelte na jemný krém. Přidat můžete samozřejmě i jiné ovoce, jako například meruňky. Poté si ve vodní lázní rozpusťte hořkou čokoládu, do které zakomponujte i změklé máslo do rozpuštění. Mezi tím si vezměte hlubokou mísu a do té vlijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte do tuhé směsi. Až budete mít hmotu vyšlehanou, postupně vmíchejte i cukr. Nakonec přidejte i tvaroh. V malé misce si také nezapomeňte rozpustit želatinu ve vodě a nechte ji nabobtnat.

Když je želatina připravena, vlijte ji do ušlehané smetany s tvarohem a vymíchejte. Krém tak krásně ztuhne a bude držet tvar. Ideální na přípravu tohoto dezertu je zapékací miska dostatečně hluboká. Do té na dno navrstvěte rovnoměrně smetanový krém. Pak na něj rozprostřete ovocnou směs s ořechy. Takto několikrát opakujte, až docílíte několika vrstev. Na závěr můžete dezert polít připravenou čokoládovou polevou z hořké čokolády a másla. Ideálně necháte v lednici následně ztuhnout do druhého dne.

Podávání nepečeného zákusku

Tento dezert je velice jednoduchý a rychlý. Hodí se také především v letních měsících, kdy dokonale osvěží svou lehkostí a krémovitostí. Jak již bylo uvedeno výše, švestky lze nahradit i jiným ovocem, dle vaší obliby.

K TÉMATU  Bulharské ořechovky, rychlá a bezlepková dobrota

Skvělé jsou například borůvky, jahody, nebo broskve, či meruňky. Ovoce mixovat taktéž nemusíte. Lze ho dát do krému i v celku. Kdo má rád dětské piškoty, může je přidat na dno dezertu, pod smetanový krém. Tento dezert si zamilujete! Vyzkoušejte ho. Přejeme dobrou chuť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nepečený zákusek ze zakysané smetany: Budete se oblizovat!

Rychlý jablečný koláč, který máte za 5 minut hotový

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek