Pátek , 13. 12. 2024

Lucie

Vanilkový dezert s mandlemi. Krémový a nadýchaný

Tenhle krémový dezert si prostě nemůžete nechat ujít. Jeho základem je lahodný vanilkový krém, kterému zdatně sekundují mandle. Hořkosladkou kombinaci vanilky a mandlí si zamilujete i vy, uvidíte.
dezert
Není možné, aby tenhle dort někomu nechutnal! (zdroj: Cookrate czech)

Ingredience na krémový dezert

Na korpus si nachystejte:

  • 200 g hladké mouky
  • 125 ml plnotučného mléka
  • Asi 100 ml převařené vody
  • 100 g másla
  • 40 g plátků mandlí
  • 5 vajec
  • Špetku soli

Na vanilkový krém budete potřebovat:

  • 700 ml plnotučného mléka
  • 125 g másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 25 g krupice
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 2 vanilkové cukry

Kromě toho se neobejdete bez 2 vaječných bílků a špetky soli.

Příprava

V mléku pomocí mixéru zapnutého na pomalé obrátky rozmíchejte změklé máslo. Mléko si můžete zlehka zahřát v mikrovlnce nebo na plotně, aby se vám v něm máslo snáze rozpouštělo, ale nemělo by překročit teplotu 60 °C. Do směsi následně postupně přisypávejte mouku, zatímco vám mixér zpracovává těsto. Vznikne vám hrudkovitá hmota.

Všechna vejce si rozklepněte do misky, zlehka je prosolte a našlehejte si je vidličkou. Našlehaná vejce postupně přilévejte do těsta a nechte ho i nadále zpracovávat mixérem. Nakonec přilévejte převařenou vodu, aby vzniklo tekuté a hebké těsto. To přelijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem.

Mléko na krém dejte na plotnu, rozmíchejte v něm krupici, cukr i vanilkový cukr a na mírném plameni ho zahřejte. Krátce předtím, než začne vřít, v něm rozmíchejte také obě balení pudinku. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne a pak ji z plotny odstavte. Do horkého pudinku rozmíchejte změklé máslo a pokračujte v míchání, dokud nevznikne hladká a stejnoměrná hmota. Tu navrstvěte na těsto.

Na vrch přijde sníh, vyšlehaná z lehce prosolených vaječných bílků. Sníh zasypte plátky mandlí a zákusek dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotový bude za 15-20 minut. Krémový dezert podávejte vystydnutý o pokojové teplotě. Můžete jej přizdobit čerstvou šlehačkou a vanilkovým cukrem. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Jak na zavařování letního ovoce? + Tipy, v čem zavařovat

Banány, jahody, kiwi a kokos: dezert s puncem exotiky

Domácí difuzér v souladu se zdravím a duší

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek