Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Kokosová zmrzlina, která přivolá do vaší kuchyně chuť léta a exotiky

Na léto si sice ještě chvilku počkáme, ale s prodlužujícím se dnem a čím dál vyššími teplotami, se na něj určitě těšíte stejně jako my. Tu správnou náladu na sluníčku vám určitě navodí zmrzlina!
zmrzlina
Kokosová zmrzlina přímo volá po exotické dovolené. Nebo tak alespoň chutná. (foto: 123RF)

Zapomeňte na cukrárny i polárkové dorty. Tu nejlepší zmrzlinu si můžete připravit sami doma. A s naším receptem je to hračka. Během chvíle budete mít hotovou skvělou smetanovou pochoutku, kterou kokosová zmrzlina s lehkou chutí vanilky rozhodně je. Základní recept můžete navíc snadno vylepšit, když do zmrzliny přidáte čerstvé jahody nebo jiné ovoce. A pokud jde o zmrzlinu jen pro dospělé, co takhle do ní přidat i rum?

Ingredience na kokosovou zmrzlinu

  • 350 ml smetany ke šlehání
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 75 g moučkového cukru
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 20 g másla
  • 3 vaječné žloutky
  • 2 balení vanilkového cukru nebo 5 ml vanilkového aroma
  • 2 balení instantní želatiny (20 g)

Příprava

Některé druhy želatiny se rozpouští ve vodě, jiné v mléce. Mléčná želatina je pro výrobu zmrzliny vhodnější, ale využít můžete i tu rozpustnou ve vodě. V každém případě připravte želatinu dle návodu – je třeba ji rozpustit ve vhodné tekutině zahřáté na pokojovou teplotu a nechat několik desítek minut, aby nabobtnala.

Vaječné žloutky si vyklepněte do rendlíků a rozmíchejte v nich mléko. Přidejte máslo a směs si na mírném plameni za stálého míchání přiveďte k varu. Do vařící směsi přidejte cukr, vanilkový cukr a strouhaný kokos. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezačne houstnout, a pak ji z plotny odstavte.

Do odstavené směsi rozmíchejte nabobtnalou želatinu a nechte ji dál stydnout. Mezitím si ze smetany vyšlehejte šlehačku. Šlehačku zapracujte do uvařené směsi jakmile vystydne na pokojovou teplotu. Hotovou směs přelijte do formy na pečení, kterou neváhejte vysypat strouhaným kokosem, poté si kokosová zmrzlina musí pobýt v mrazáku alespoň šest hodin, než se do ní pustíte. Pak můžete rovnou podávat.

Zmrzlinu servírujte posypanou nastrouhanou čokoládou nebo holandským kakaem a dozdobenou čerstvou šlehačkou.

K TÉMATU  Bramboráky: víte, z jakého jídla vznikly? My známe i recept

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vanilkový dezert s mandlemi. Krémový a nadýchaný

Kam se hrabe Bounty. Kokosový sen vás přivede na jiné myšlenky

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek