Středa , 24. 04. 2024

Jiří

Chutný dezert Marlenka nemusíte kupovat. Zvládnete ji doma, bez nutnosti zapínat troubu

Dort s označením Marlenka najdete na pultech mnoha obchodů. I proto je velmi známým dezertem. Pokud ho z jakéhokoliv důvodu nechcete kupovat, a přesto ho chcete ochutnat, máme pro vás velmi dobrou zprávu.
marlenka
Marlenka je velmi známým dezertem. Jak si ho připravit doma? (zdroj foto: electropiknik.cz)

Dezert Marlenka si můžete připravit podle tohoto receptu i doma. A bez pečení.

Co budete potřebovat?

Aby se vám domácí Marlenka opravdu povedla, neobejdete se pochopitelně bez správných ingrediencí. O jaké se jedná a co budete potřebovat? Stačí jenom pár surovin. A to:

  • 2 medové pláty
  • 1 karamelové Salko
  • 300 g másla
  • 2 karamelové pudinky
  • 550 ml mléka
  • 5 lžic cukru
  • Vlašské ořechy dle potřeby
  • Čokoládu na polevu

Začínáme pudinkem

Jako první si na svou domácí Marlenku nachystáte pudink. Ten stačí uvařit podle návodu. Základem je mléko, cukr a potom také karamelový prášek. Když je pudink hotový, odstavte ho ze sporáku a můžete ho nechat chladnout.

dezert
Marlenka je dezert dobře známý z obchodů a cukráren. (zdroj foto: pixabay.com)

Nachystejte máslový krém

Mezi tím, co pudink stydne, si můžete nachystat karamelový máslový krém. I tady je to celkem jednoduché, jelikož základem bude v tomto případě právě povolené máslo a také Salko. Vše smíchejte dohromady. Klidně použijte i kuchyňský mixér, který vám vše usnadní.

Ingredience propojte

Nyní už stačí obě ingredience jenom propojit dohromady. Krém ze Salka opatrně ručně přidávejte do pudinku, díky čemuž může vzniknout jednotná vláčná karamelová hmota. Tímto máte přípravné práce za sebou a můžete jít takzvaně do finále.

Vytvořte dort Marlenka

Jednotlivé pláty si rozdělte na 6 stejných dílů. A začněte s tvorbou vašeho dortu. To už je velmi jednoduché, jelikož se jedná o klasické střídání a vrstvení. Základem je plát, který pomažete krémem a přidáte trochu nasekaných ořechů. A takto stále dokola.

Na závěr už přijde jenom poleva, kterou vytvoříte tak, že čokoládu rozehřejete ve vodní lázni a potom s ní váš dort jenom polijete. Ten potom nechte pár hodin v lednici a je hotovo. Už stačí jenom naporcovat a hlavně ochutnat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Lahodný dezert s želatinou a ovocem

K TÉMATU  Tradiční italské biscotti: Dáte si je ke kávě nebo raději k vínu?

Čokoládový fondán. Výborný dezert, na který potřebujete jen dvě ingredience

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek