Čtvrtek , 07. 11. 2024

Saskie

Nejlepší letní mlsání? Osvěžující jahodový dort bez pečení

Nasbírali jste si v lese čerstvé jahody? Nebo vám rostou na zahrádce? Právě z takových jsou dezerty nejlahodnější, i když třeba nevypadají tak lákavě jako jahody ze supermarketu. Zato ta jejich vůně!
jahodový
Nevíte co s úrodou jahod? Na tenhle dortík ji zužitkujete hned.

Jahodový dort, na který vám přinášíme recept, si v každém případě zamilujete. Je rychlý, jednoduchý, a hlavně proklatě dobrý. Jen je na něj potřeba opravdu hodně jahod, proto je lepší mít je z vlastních zdrojů, nebo vychytat výhodnou akci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Banány, jahody, kiwi a kokos: dezert s puncem exotiky

Vypěstujte si jahody, hrášek nebo citron ve skořápce od vajíčka! Tyhle vychytávky vám poradí, jak to hravě zvládnout

Nepečený jahodový dort

porce
g / porce
Ingredience na základ:
  • 500
    500
    g
    cukrářských piškotů
  • 500
    500
    g
    mascarpone
  • 400
    400
    ml
    smetany ke šlehání
  • 350
    350
    ml
    plnotučného mléka
  • 150
    150
    g
    plnotučného tvarohu
  • 3
    3
    balení
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    balení
    ztužovače šlehačky
  • kůra z jednoho citronu
Ingredience na jahodový krém:
  • 700
    700
    g
    čerstvých jahod
  • 100
    100
    g
    moučkového cukru
  • 50
    50
    g
    kukuřičného škrobu
  • bílá čokoláda na ozdobu

Postup:

  1. Smetanu ke šlehání si vyšlehejte spolu se ztužovačem do tuhé šlehačky a dejte ji na několik minut odpočinout do lednice.

  2. Mezitím si ve větší míse do mascarpone zapracujte tvaroh a vanilkové cukry. Pak do této směsi nejlépe mixérem zapracujte najemno nastrouhanou citronovou kůru. Hotový krém dejte na dvacet minut odpočinout do lednice.

  3. Jahody si dejte do kastrolu a tyčovým mixerem je opatrně rozmixujte na pyré. Do pyré přimíchejte cukr a směs pak na mírném plamenu zahřejte přibližně na 60 °C. Ještě předtím, než jahody začnou vřít, do nich rozmíchejte kukuřičný škrob. Za stálého míchání přiveďte směs k varu a pokračujte, dokud jahody nezhoustnou.

  4. Cukrářské piškoty postupně namáčejte do mléka a vyskládejte je na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Na piškoty natřete mascarpone krém a na něj navrstvěte šlehačku. Nakonec na zákusek natřete jahodový krém a zasypejte ho nastrouhanou čokoládou.

  5. Před podáváním dejte jahodový dort alespoň na čtyři hodiny do lednice, aby pořádně zatuhl.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek