Netradiční nepečené cukroví 2x jinak. Spása na poslední chvíli
Zejména skupina nenadšenců a nestíhačů ocení dvojici receptů na rychlé a jednoduché druhy vánočního cukroví, které mají ještě jednu zásadní výhodu. Nemusí se péct. Půjde-li vám práce s cukrářským pytlíkem od ruky, můžete mít dost pro celou rodinu a nepečené cukroví bude za necelou hodinku na stole. Jen je třeba použít opravdové máslo, žádné rostlinné tuky.
Ingredience
Na griliášové nepečené cukroví budete potřebovat:
- 500 ml karamelového Salka
- 350 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 250 g najemno nadrcených nebo namletých vlašských ořechů
- 1 balení cukrářských oplatek nebo ještě lépe trubiček
Na burizonové nepečené cukroví si nachystejte:
- 500 g burizonů
- 200 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 25 g holandského kakaa
- 4 vejce
Grilášové cukroví
Ve vodní lázni nebo na mírném plameni si opatrně zkaramelizujte cukr. Jakmile cukr zhnědne a rozteče se, přidejte do karamelu na kostičky nakrájené změklé máslo a míchejte, dokud se s karamelem nespojí v jemnou hmotu. Nakonec v karamelu rozmíchejte také celé balení Salka.
Jakmile vznikne stejnoměrná hladká hmota, odstavte ji z plotny nebo vodní lázně a rozmíchejte do ní mleté ořechy. Hotovou hmotu nechte chladnout. Aby byly sušenky tvarovatelné, vyskládejte je na čistou vlhkou utěrku a nechte minutku nebo dvě vlhnout. Pak je budete moci srolovat do trubiček. Srolované oplatky naplňte pomocí cukrářského pytlíku sladkým krémem a dejte je do lednice zatuhnout, měla by stačit hodina.
Burizonové cukroví
Vyklepněte si vejce a vyšlehejte jej spolu s kakaem. Pak je dejte do vodní lázně a za stálého míchání do nich zapracujte na kousky nakrájené máslo a cukr. Míchejte, dokud směs nezačne houstnout. Pak ji stáhněte z vodní lázně a zapracujte do ní burizony. Také touto směsí naplňte oplatky změklé na navlhčené utěrce a dejte je zatuhnout do lednice. Veselé Vánoce a teď už jen popřemýšlet, co s ušetřeným časem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT