Recepty Videa Zábava

Čokoládový fondán. Výborný dezert, na který potřebujete jen dvě ingredience

Tento snadný čokoládový fondán s vysokým obsahem čokolády si oblíbíte. Je to krémová, extrémně hustá a extra čokoládová pochoutka. Potřebujete jen dvě ingredience, a za pár minut můžete připravit vynikající čokoládovou pochoutku. Na vršek potom můžete přidat několik nasekaných ořechů, pro chuť i na ozdobu.
zdroj: youtube

Ingredience

  • 300 g tmavé čokolády
  • 400 g kondenzovaného mléka

Postup

  1. Pekáč o rozměrech přibližně 12 x 20 cm namažte rozpuštěným máslem, a rozprostřete v něm pečící papír. Nezapomeňte na přesahy, které usnadní vyjmutí.
  2. Nakrájejte čokoládu na malé kousky.
  3. Čistou pánev nechte na mírném ohni a na dno rozprostřete kondenzované mléko a nasekanou čokoládu.
  4. Míchejte po dobu pěti minut, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nebude hladká.
  5. Nalijte čokoládovou směs do připraveného pekáče a vyhlaďte ji stěrkou.
  6. Nechte odstát po dobu tří až čtyř hodin, případně přes noc.
  7. Poté nakrájejte na osm nebo více řezů podle vašich preferencí.
  8. Teď si užijte váš skvělý čokoládový fondán ze dvou ingrediencí!

Poznámka: Uvedené rozměry pekáče počítají skutečně s malým dezertem. Pokud použijete tradičnější pekáč 20 x 35 cm, budete potřebovat 2 x tolik čokolády i kondenzovaného mléka. Pak zbude i pro návštěvu.

Reklama

Reklama