Úterý , 07. 02. 2023

Veronika

Šťavnaté rajčatové jednohubky na silvestrovské pohoštění

Není jednohubka jako jednohubka. A pro tyto pečené šťavnaté jednohubky, chutnající po letní Itálii, to platí dvojnásob.
rajčatové jednohubky
ilustrační obrázek

Když se řekne Itálie, harmonické spojení mozzarelly, pesta a rajčat se vám jistě vybaví alespoň v první pětce. Přivolejte si vzpomínku na letní dny u moře i během studené zimy a pohostěte své přátele a rodinu těmito mini chuťovkami. Rajčatové jednohubky jsou příjemně propečené a křehké a jejich náplň se přímo rozplývá na jazyku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Recept na domácí listové těsto ze špaldové mouky

Španělské tapas s pečenou zeleninou escalivada

Rajčatové jednohubky

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    balení
    listového těsta
  • 1
    1
    balení
    mozzarelly v nálevu
  • 1
    1
    balení
    cherry rajčat
  • 4
    4
    lžíce
    bazalkového pesta
  • 1
    1
    lžička
    tymiánu
  • 3
    3
    lžíce
    olivového oleje
  • 1
    1
    hrst
    čerstvé bazalky

Postup:

  1. Listové těsto vyndejte z obalu a rozložte na plech. Nožem ho nařežte na obdélníčky. Mozzarellu nakrájejte na stejný počet kousků, jako máte obdélníků. Cherry rajčata omyjte a nakrájejte na poloviny.

  2. Na jednu stranu každého obdélníku mázněte trochu pesta a přidejte dílek mozzarelly a cherry rajčátka. Náplň překryjte druhou částí obdélníku. Okraje dobře přimáčkněte rukou, případně na ně můžete zatlačit naplocho vidličkou – vzniknou tak výraznější a ozdobnější spoje.

  3. Připravené rajčatové jednohubky následně zakápněte trochou olivového oleje a posypejte tymiánem. Pečte v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi dvacet minut, dokud nezačnou na povrchu zlátnout.

  4. Jednohubky podávejte vychladlé na talíři ozdobeném hrstí čerstvé bazalky.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
italská kuchyně
30 minut délka vaření
jednoduché recept
italská kuchyně
30 minut délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek