Pondělí , 16. 05. 2022

Přemysl

Zapékané vepřové karé s rajčaty a sýrem

Na první pohled může zapékané vepřové vypadat jako nepovedená smaženka, ale nenechte se mýlit. Jde o skvělé a chutné jídlo, které si rychle zamilujete.
vepřové
Plátek masa s dozlatova upečeným sýrem, mňam! (foto: 123RF)

Klíčem k úspěchu je v tomto případě správně naložit maso, nejlépe tak učiňte den předtím, než ho chcete zpracovat. Marinádu z dnešního receptu pak určitě využijete i při jiných příležitostech. Teď už se ale vrhneme na skvělé, dozlatova zapečené vepřové karé.

Ingredience na zapékané vepřové karé (4-5 porcí)

  • 1 kg vepřového karé
  • 200 g oblíbeného tučného sýru
  • 50 ml zakysané smetany nebo jogurtu
  • 40 ml majonézy
  • 40 ml kečupu nebo rajského protlaku
  • 20 ml křemžské nebo plnotučné hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • Jarní cibulka
  • Sůl, pepř a další koření dle chuti
  • Steakové koření
  • Olivový olej na naložení masa

Příprava

Den předem vepřové karé očistěte a nakrájejte ho na asi centimetr a půl silné plátky. Plátky masa pak na jedné straně nařízněte do tvaru mřížky, aby se do něj lépe dostala marináda. V míse s olivovým olejem rozmíchejte steakové koření, pepř, sůl a prolisovaný česnek. Pak do směsi přidejte také kremžskou hořčici, kterou případně můžete zjemnit trochou medu. Do mísy pak vyskládejte plátky masa tak, aby byly všechny namočené. Mísu přetáhněte potravinářskou fólií a maso nechte přes noc marinovat v lednici.

Druhý den si nakrájejte cibuli a jarní cibulku najemno, rajčata na tenká kolečka. Z majonézy, smetany, kečupu a nakrájených cibulí udělejte těstíčko, kterým potřete každý plátek masa. Na těstíčko přijdou kolečka rajčat a nakonec každý plátek masa dozdobte sýrem. Může být nastrouhaný i plátkový, ale plátkový je v tomto případě lepší.

Ozdobené plátky masa vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, překryjte je alobalem a dejte je zapéct do trouby předehřáté na 200 °C. Hotové budou za 45 až 55 minut. Zapékané vepřové karé podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo hranolky a zeleninovou oblohou. Nechte si chutnat!

K TÉMATUKlasický červený boršč. Recept na dokonalou podzimní pochoutku, která zahřeje

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jednoduché a rychlé vepřové rolky s okurkou. Je libo oběd?

Luxusní zapékané přírodní vepřové řízky se sýrem

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr receptů

Moderní magazín pro ženy s názorem

Redakce

Právní náležitosti

Zůstaňme v kontaktu

© 2017 - 2022 damskaliga.cz

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek