Domů » Recepty » Dezerty » Sušenky s krémem z Fanty? Budete překvapeni, jak jsou skvělé
Dezerty Pečení Recepty Sladká jídla

Sušenky s krémem z Fanty? Budete překvapeni, jak jsou skvělé

sušenky s krémem
Sušenky s krémem z oblíbené limonády. (zdroj foto: onatv.cz)
Máte ráda sladké limonády? Pro mnoho z nás jde o hřích, který bychom si raději měli odpustit. Nebo ho nahradit konzumací limonády v jiné podobě. Třeba z Fanty můžete připravit skvělý pudinkový krém ke slepování oplatek s příchutí pomeranče. Nevěříte? Přesvědčte se sama s naším dnešním receptem.

Ingredience na sušenky s krémem

Na ořechový krém na sušenky s krémem si připravte

  • 350 g moučkového cukru
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g másla
  • 4 žloutky
  • Pár kapek rumového nebo vanilkového aroma

Na fantový pudink budete potřebovat:

  • 750 ml limonády Fanta
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 50 g moučkového cukru

Kromě těchto surovin se neobejdete bez 1-2 balení sladkých oplatek ke slepování.

Příprava

Začněte s ořechovým krémem. Vaječné žloutky si vyšlehejte spolu se 150 gramy moučkového cukru. Zbytek cukru si nechte v hrnci na mírném plamenu, nebo ještě lépe ve vodní lázni zkaramelizovat. Do karamelu přidejte máslo a pořádně ho rozmíchejte. Pak přidejte mleté ořechy, rozšlehané žloutky s cukrem a nakonec pár kapek aroma podle instrukcí na obalu lahvičky. Nejlepší je rumové, ale použít můžete i vanilkové aroma.

Hotový ořechový krém si odložte stranou, ale nedávejte ho do lednice. Teď je čas připravit si pudink z Fanty. Limonádu přelijte do hrnce a na mírném plamenu ji přiveďte k varu. V horké Fantě rozmíchejte oba pudinky a moučkový cukr úplně stejně, jako kdybyste vařili obyčejný pudink z mléka. Budete překvapená, jak snadno se takový fantový pudink uvaří.

Teď už zbývá jen oběma výplněmi slepit oplatky. Záleží hlavně na tom, jak tenké a křehké oplatky jsou, obvykle se dělají sušenky se čtyřmi vrstvami krému, tedy v tomto pořadí: oplatka, fantový krém, oplatka, ořechový krém, oplatka, fantový krém, oplatka, ořechový krém a nakonec znovu oplatka. Hotové sušenky nedávejte do lednice, aby oplatky zůstaly křupavé. Stačí je nechat chvíli zatuhnout o pokojové teplotě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Křehké domácí sušenky, které potěší vaše chuťové pohárky

Zdravé jablečné sušenky bez mouky a cukru jsou za 10 minut hotové

Tomáš Michálek

Napište komentář

Klikněte pro napsání komentáře

Přidejte svůj názor