Recepty Videa Zábava

Klasický červený boršč. Recept na dokonalou podzimní pochoutku, která zahřeje

zdroj: youtube
Zamilujete si tmavě rudou barvu, jakou má červený boršč. Je zdravý a výživný, plný fazolí, řepy, mrkve, brambor i zelí. Chutná skvěle a zasytí vás i celou rodinu. Pokrm původem z Ukrajiny je přímo ideálním podzimním jídlem. Inspirujte se receptem i vy.

Nejlepší je mít ingredience rovnou připravené, takže začněte nejdřív loupat, škrábat, strouhat a krájet všechnu zeleninu. Jakmile budete mít suroviny nachystané, připravit ukrajinský červený boršč už bude snadné a rychlé.

Ingredience pro červený boršč

  • 3 středně velké řepy, oloupané a nastrouhané
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 3 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na plátky

Ingredience pro mirepoix

  • 2 celery, oříznuté a jemně nasekané
  • jemně nasekaný červený pepř (dle volby)
  • 1 jemně nasekaná cibule
  • 4 lžíce kečupu
  • 3 lžíce rajčatové omáčky

Dochucení dle volby

  • bílé fazole
  • bobkový list
  • 2 lžíce bílého octa
  • lžička mořské soli
  • trocha rozemletého černého pepře
  • stroužek nakrájeného česneku
  • nakrájený kopr

REKLAMA

Reklama